אוכל
אוכל

מרק עגבניות טריפוליטאי

מתכון למרק עשיר בטעמים עם עגבניות, גזרים, פלפלים ותיבול ייחודי שלא ישאיר אתכם אדישים

|מאסטר שף| פורסם19:58
מרק עגבניות טריפוליטאי (תמונת AVI: mako)
Rating:4.548reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • שמן לטיגון
  • בצל גדול, קצוץ דק
  • 9-7 עגבניות גדולות, בשלות ורכות
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • פלח של פלפל אדום
  • כמה עלי בזיליקום טריים
  • 2 גזרים לא גדולים
  • כף רסק עגבניות (לא חובה)
  • חצי כוס אורז – לא שטוף ולא מבושל
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • גרידה מחצי לימון
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט סוכר
  • עלה דפנה
  • להגשה: כוסברה קצוצה

לרביכה:

  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה:

1מוזגים בנדיבות שמן לסיר בינוני, כך שיכסה את תחתית הסיר. כשהוא חם מכניסים את הבצל ומטגנים מעט – שלא ישחים ולא ישנה צבע.

2טוחנים במעבד מזון את העגבניות, השום, הפלפל האדום ומעט מעלי הבזיליקום לבלילה חלקה ומעט אוורירית.

3מוסיפים את בלילת העגבניות לבצל, מערבבים מעט ומנמיכים את האש.

4מגרדים את הגזר בפומפייה ל"נחשים קטנים", או לחלופין קוצצים לקוביות מאוד קטנות במעבד מזון. מוסיפים לסיר, מערבבים וסוגרים במכסה.

5מוסיפים מלח לפי הטעם וטועמים. בשלב זה אפשר (ומומלץ( להוסיף כף רסק עגבניות מדולל במים.

6מוסיפים אורז ומים, מערבבים ומתבלים בפפריקה, גרידת לימון, אגוז מוסקט, פלפל שחור לפי הטעם, מעט סוכר ועלי בזיליקום קצוצים דק מאוד. טועמים, וממשיכים לערבב ולטעום כל כמה דקות.

7מוסיפים חצי כוס מים או יותר, אם המרק מאוד סמיך.

8מוסיפים עלה דפנה, מלח, סוכר ופלפל שחור לפי הטעם.

9כאשר האורז מבושל והמרק קיבל את הטעם הרצוי לוקחים 3/4 כוס ממנו, טוחנים במעבד מזון לבלילה חלקה ומחזירים לסיר. לחלופין אפשר להשתמש בבלנדר מוט בתוך הסיר: טוחנים בעדינות ומעט, וטועמים.

10מכינים את הרביכה: שמים במחבת נפרדת שמן וקמח ומביאים להזהבה. מוסיפים 2-3 כפות למרק ומערבבים היטב.

11מבשלים על אש נמוכה עד שהמרק מקבל מרקם של מחית והנוזלים בו מצטמצמים.

12להגשה מומלץ להוסיף כוסברה קצוצה דק.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il