אוכל
אוכל

"פתיתה" דגים

זו לא ממש פיתה, ולכן קוראים לה פתיתה: סוג של פיתה שפתוחה על הצד, במילוי של פילה לברק עם ירקות. ארוחת ערב שלמה על פיתה

|מאסטר שף| פורסם23:44
שם המנה –
צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת
Rating:4.416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 חציל גדול
  • 2 כפות שמן
  • 20 גרם חמאה
  • 1 יח' למון גראס טרי
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • 11 יח' עגבניות מיובשות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 5 יח' פלפל צ'ילי חריף
  • תערובת של כ-40 עגבניות שרי מהסוגים עגולות, תמר, צהובות ומנומרות
  • 100 גרם זיתים שחורים מסוג טסוס
  • 100 גרם זיתים שחורים מסוג קלמטה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • 10 יח' אפונת שלג טרייה
  • 100 גרם לימון כבוש מוחמץ קצוץ דק
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 2 יחידות פילה דג לברק
  • גביע יוגורט
  • 4 פיתות

אופן ההכנה:

1שורפים את החציל בתנור על מצב גריל עד שהקליפה שרופה.

2מחממים במחבת חמאה ושמן זית וכשחמאה נמסה מוסיפים שום, פלפל חריף, זיתים, למון גראס, בצל ירוק, פפריקה ועגבניות.

3לאחר שהירקות מתרככים, מוסיפים את הדג ומקפיצים את כל התערובת כמה דקות.

4מוסיפים למחבת לימון, כוסברה, אפונת שלג, יוגורט, מלח ופלפל ומקפיצים כ-15 דקות עד שהעגבניות מתייבשות והשום הופך זהוב.

5בינתיים, מחממים את הפיתה בתנור עד שהיא מתייבשת מעט. קורצים חור במרכזו של צד אחד הפיתה.

6מורחים את בשר החציל השרוף בפנים הפיתה ומניחים מעל את כל התערובת מהמחבת. מגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il