mako
פרסומת

ריזוטו בציר בקר ויין אדום עם פרמזן ופטריות

מנת ריזוטו שמתבשלת בציר עגל עשיר, ויין אדום עם הרבה פרמזן ופטריות. מנה עשירה בלי הרבה עבודה שתחמם לכם את הלב בשעה עבודה

מאסטר שף
ריזוטו בציר בקר ויין אדום של שלמה עזרן
מאסטר שף: משימת השף מאיטליה | צילום: דניאל בר און, mako
הקישור הועתק

זמן עבודה

שעה

זמן כולל

שעה

רמת קושי

בינוני

כשרות

לא כשר

המרכיבים

טבלת המרות
  • 6 כוסות ציר עגל
  • כוס מים
  • 2 פטריות שמפיניון גדולות
  • 4 כפות שמן זית
  • חופן פטריות שמפיניון קטנטנות
  • 200 גרם אורז לריזוטו
  • 20 גרם חמאה
  • 25 גרם פרמזן
  • 1/2 כוס יין אדום
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

01

בסיר בינוני מחממים את הציר והמים עד לרתיחה.

02

קולפים מפטריות השמפיניון הגדולות את הקליפה ואת התוכן ומשתמשים רק בחלק הלבן. קוצצים למלבנים קטנים ומטגנים בשמן זית כדקה. מעבירים למסננת. באותה מחבת מטגנים גם את פטריות השמפיניון הקטנטנות, אפשר להוסיף שמן, מוציאים ומצננים.

03

במחבת עמוקה מטגנים את הריזוטו עם חמאה. על אש בינונית מערבבים היטב כשלוש דקות ואז מוסיפים את היין, כשהיין מתאדה מתחילים להוסיף ציר, מצקת בכל פעם. מבשלים בין 16 ל-18 דקות, טועמים, כשאוהבים את המרקם מורידים מהאש. מוסיפים את הפרמזן, מלח ופלפל שחור ואת פטריות השמפיניון הקצוצות.

04

הרכבת המנה: במרכז צלחת עמוקה מניחים בכל פעם כף אחת מהריזוטו (לא גדושה מדי) עד שנוצרת ערימה של ריזוטו, בתוך הערימה שותלים את הפטריות הקטנות כשחלקן העגול כלפי מעלה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים