אוכל
אוכל

קבב וסאלוף (וסלט חצילים ממכר)

רוחמה לא אוכלת במסעדות, כי למה לה לאכול משהו אחר? אפילו השופטים לא הצליחו להפסיק לאכול מהפיתות עם סלט החצילים הזה. כאן יש מתכונים לקבב, לסאלוף, לטחינה, לסחוג ולחצילים כמובן

|מאסטר שף| פורסם21:00
קבב עם פיתות סלוף (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:4.862reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקבב:

  • 500 גרם בשר בקר טחון ושומן כבש
  • 2 בצלים, קצוצים דק מאוד
  • חצי צרור כוסברה, קצוץ דק
  • מעט עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • כמון
  • פלפל גרוס שחור
  • מלח רגיל

לסאלוף:

  • חצי קילו קמח
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כף מלח
  • כף סוכר
  • 400 מ"ל מים
  • שמן קנולה

לסלט חצילים:

  • חצי בצל, קצוץ
  • שמן לטיגון
  • כף רסק עגבניות
  • כמון
  • פלפל שחור
  • מלח
  • חציל
  • קמח
  • ביצה טרופה
  • שמן

לסחוג:

  • צרור כוסברה
  • חצי ראש שום
  • 3 פלפל חריפים
  • מלח
  • כמון
  • לימון
  • שמן קנולה

לטחינה:

  • טחינה גולמית
  • מים
  • לימון
  • מלח
  • מעט פלפל לבן

אופן ההכנה:

1הקבב: מערבבים את כל החומרים ומוסיפים מעט מים לאיחוד המסה.

2יוצרים קבבים, מחממים מחבת פסים וצולים היטב מכל הצדדים.

3הסאלוף: מערבבים את החומרים היבשים. מתחילים ללוש תוך כדי הוספת מים עד לקבלת בצק יחסית רך. לשים לישה ארוכה.

4מניחים לתפיחה של שעה וחצי, ובמהלכה בכל רבע שעה לשים מעט את הבצק ביד לחה.

5יוצרים מהבצק פיתות ומכינים משני הצדדים בסיר להכנת פיתות.

6הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים ליצירת טחינה סמיכה.

7הסחוג: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר.

8החצילים: מטגנים את הבצל ומוסיפים רסק עגבניות, כמון, פלפל ומלח. מוסיפים מעט מים רותחים כדי שלא יהיה דליל.

9פורסים את החציל, מפזרים מלח ומניחים ל-10 דקות. סופגים את הנוזלים בנייר מגבת.

10מכינים קערה אחת עם קמח ואחת עם ביצה טרופה. טובלים כל פרוסת חציל בקמח ואז בביצה טרופה, ומטגנים. סופחים את עודפי השמן ומכניסים לרוטב העגבניות. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

11מגישים את הקבבים עם הסאלוף, הטחינה, הסחוג והחצילים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il