
המצרכים :למילוי:
למגולד והבצלים:
לרוטב:
אופן ההכנה:1המילוי: שמים בקערה את האורז השטוף והבשר טחון. 2קוצצים במעבד מזון סלרי, שמיר, כוסברה ובצל , ומוסיפים אותם לאורז והבשר. מוסיפים גם את הסלק האדום, התבלינים, 2 כפות שמן ונותנים למלית לנוח כ-20 דקות. 3קולפים את הבצלים ועושים בהם חריץ לאורך שמגיע עד למרכז אבל לא מעבר. מרתיחים את הבצלים החרוצים בסיר עם מים ומעט מלח (לא יותר מ-10 דקות). מסירים מהגז, מוציאים מהמים הרותחים ומקררים. לאחר הקירור מפרידים את שכבות הבצל אחת מהשנייה. 4עלי מנגולד: חולטים במים רותחים (לא יותר מ-4 דקות) את עלי המנגולד, מוציאים למי קרח ולאחר הקירור מניחים בצד וחותכים את הגבעול הלבן. 5הכנת הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל, מוסיפים את עלי הסלרי, ואת העגבניות ומכסים את הסיר להמשך אידוי (כ-8 דקות). מוסיפים את הסוכר ומערבבים מדי פעם. מוסיפים את ציר העוף ולאחר רתיחה מוסיפים את הסלק והתבלינים. 6ממלאים את הבצלים ואת עלי המנגולד (לשים לב לא למלא יותר מדי מכיוון שהם עוד מתנפחים בבישול. 7מסדרים את עלי המנגולד והבצלים בצורה יפה בסיר ומקפידים שנוזלי הרוטב יכסו את כל המרכיבים (אם לא – ניתן להוסיף מים). מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כחצי שעה. לאחר חצי שעה, מעבירים את הסיר ל-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |