אוכל
אוכל

חזה אווז ברוטב פירות יער עם פירה ערמונים

בשר אווז פרוס בליווי רוטב מתקתק של פירות יער. מוגש לצד פירה ערמונים מעולה

|mako אוכל| פורסם20:45
חזה אווז ברוטב פירות יער עם פירה ערמונים (צילום: רועי ברקוביץ')
צילום: רועי ברקוביץ'
Rating:4.718reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 2 יחידות חזה אווז
  • מלח ופלפל

לרוטב:

  • 1/2 ק"ג תערובת של פטל, אוכמניות, דובדבנים
  • 5 כפות סוכר חום
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס יין אדום

לפירה ערמונים:

  • חצי קילו ערמונים קלופים ומבושלים
  • כוס חלב
  • חצי ליטר שמנת

אופן ההכנה:

1שוטפים את חזות האווז תחת זרם מים קל ומנגבים בנייר סופג.

2חורצים בשכבת השומן חריצים בצורת שתי וערב (נזהרים לא להגיע עד לבשר), ומתבלים במלח ופלפל.

3מניחים את החזות במחבת קרה כששכבת השומן כלפי מטה, ומדליקים אש קטנה.

4מרוקנים את השומן הנוזלי שהצטבר במחבת אל תוך קערה.

5לאחר כ-15-20 דקות, כששכבת השומן הצטמצמה והזהיבה, מגבירים את האש ללהבה גבוהה. כעבור דקה, כשהמחבת חמה, הופכים את החזות לטיגון צד הבשר לכ-2-3 דקות.

6מוציאים את החזות החומים-זהובים לצלחת, וממתינים כשתי דקות לפני החיתוך, כדי שהבשר יתקרר מעט והנוזלים שבתוכו לא יברחו החוצה.

7מכינים את הרוטב: מבשלים את כל החומרים ביחד כ-20 דקות, עד שהרוטב הופך סמיך.

8הפירה: מבשלים בסיר את הערמונים יחד עם החלב והשמנת כ-20 דקות על אש נמוכה. טוחנים במג'ימיקס עד לקבלת מרקם חלק. ניתן להוסיף עוד כוס שמנת נוספת לצורך הגעה למרקם הרצוי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il