
המצרכים :
לרוטב:
לפירה ערמונים:
אופן ההכנה:1שוטפים את חזות האווז תחת זרם מים קל ומנגבים בנייר סופג. 2חורצים בשכבת השומן חריצים בצורת שתי וערב (נזהרים לא להגיע עד לבשר), ומתבלים במלח ופלפל. 3מניחים את החזות במחבת קרה כששכבת השומן כלפי מטה, ומדליקים אש קטנה. 4מרוקנים את השומן הנוזלי שהצטבר במחבת אל תוך קערה. 5לאחר כ-15-20 דקות, כששכבת השומן הצטמצמה והזהיבה, מגבירים את האש ללהבה גבוהה. כעבור דקה, כשהמחבת חמה, הופכים את החזות לטיגון צד הבשר לכ-2-3 דקות. 6מוציאים את החזות החומים-זהובים לצלחת, וממתינים כשתי דקות לפני החיתוך, כדי שהבשר יתקרר מעט והנוזלים שבתוכו לא יברחו החוצה. 7מכינים את הרוטב: מבשלים את כל החומרים ביחד כ-20 דקות, עד שהרוטב הופך סמיך. 8הפירה: מבשלים בסיר את הערמונים יחד עם החלב והשמנת כ-20 דקות על אש נמוכה. טוחנים במג'ימיקס עד לקבלת מרקם חלק. ניתן להוסיף עוד כוס שמנת נוספת לצורך הגעה למרקם הרצוי. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |