1במחבת עם שמן מטגנים מעט את הבצל ומוסיפים את הפלפל ירוק, פלפל חריף, סלרי ושעועית ירוקה והברוקולי (כולם קצוצים). לאחר שהירקות הירוקים התקשו מעט, מורידים מהאש ומניחים בצד.
2בסיר נפרד, מטגנים מעט את האורז (לאחר שנשטף וסונן). לאחר 3-4 דקות של טיגון, מוסיפים אליו את הירקות שהתרככו ואת התבלינים ועשבי תיבול קצוצים. מבשלים כ-15 דקות על אש קטנה.
3במקביל, מטגנים מעט את שבבי השקדים ואת הפיסטוקים הקצוצים עם חמאה. כשמסיימים את בישול האורז, מוסיפים מעל את שבבי השקדים והפיסטוקים הטחונים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.