
המצרכים :לתערובת הבשר:
לתבשיל:
ללחם:
אופן ההכנה:1תערובת הבשרים: קולים את זרעי התבלינים על מחבת חמה, מורידים מהאש וטוחנים או כותשים. 2מערבבים בקערה את הבשרים, התבלינים, כוסברה קצוצה ושום ויוצרים עיסה אחידה. מטגנים על מחבת חמה עד שכל חלקי הבשר עשויים (לא לבשל יותר מדי). 3מטגנים בסיר את הבצל, השום והסלרי עד להשחמה. 4מערבבים את פרחי הכרובית עם מעט מלח ושמן זית וצולים בתנור להשחמה קלה. 5מערבבים בקערה את תערובת הבשר המטוגן, הבצלים המטוגנים, הכרוביות השחומות, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים. 6מחממים תנור ל-190 מעלות. מכניסים את התערובת לכלי שנכנס לתנור (תבנית פיירקס או תבניות אישיות), שופכים את ציר הבקר עד לכיסוי כמעט מוחלט של הבשר וצולים ללא כיסוי 30-40 דקות (תלוי בגודל הכלי). 7הלחם: מערבבים קלות במיקסר את המרכיבים היבשים, מוסיפים בהדרגה מים ולשים עד להיווצרות בצק גמיש. מניחים בצד להתפחה של 15-20 דקות. 8מוציאים את התבשיל מהתנור ומרטיבים מעט את דופנות הכלי או הכלים. מרדדים את הבצק לעובי של כס"מ, חותכים לפי צורת הכלי ומצפים את הכלי בבצק. מהדקים את הקצוות לכלי עד לאיטום. 9מחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות, או עד שהבצק נראה זהוב ומוכן. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |