אוכל
אוכל

פיתה עם פרגיות, עגבניות שרי וסלט ירוק

מה יותר ישראלי מפרגיות עם סלט ירוק ועגבניות שרי צלויות בתנור? לשים אותן בפיתה ביתית כמובן!

|מאסטר שף| פורסם16:26
פיתה עם פרגיות, עגבניות שרי וסלט ירוק (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת
Rating:510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • חצי קילו קמח
  • כף מלח
  • כוס ורבע מים
  • שן שום כתושה
  • 2 עגבניות שרי קצוצות ללא הליבה

לפרגיות:

  • חצי קילו פרגיות
  • 2 כפות גדושות של סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • קורט פפריקה
  • קורט כורכום

לעגבניות שרי בתנור:

  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 1 שן שום פרוסה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • מעט שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • כפית מיץ לימון

לסלט ירוק:

  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • רבע לימון
  • מלח
  • מיץ לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מכינים את הפיתות: מערבבים את כל החומרים ולשים ביד או במיקסר כחמש דקות.

2יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם ללאפות קטנות. צולים על מחבת חמה ללא שמן עד שהן מעלות בועות משני הכיוונים ושומרים בצד.

3מכינים את הפרגיות: מערבבים את כל החומרים למעט הפרגיות ליצירת מרינדה. משרים בה את הפרגיות לחצי שעה לפחות.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מניחים את הפרגיות בתבנית תנור, מכסים וצולים כ-25 דקות. מורידים את הכיסוי וצולים כ-10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומעלים את החום שלו ל-200 מעלות.

6מכינים את עגבניות השרי בתנור: מפזרים על עגבניות השרי החצויות את השום הפרוס ורצועות צ'ילי אדום. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

7צולים את העגבניות בתנור כרבע שעה, עד שהן רכות ומגירות נוזלים. מקררים ומזלפים עליהם מעט מיץ לימון.

8מכינים את הטחינה: מערבבים את כל החומרים ביחד לעיסה אחידה.

9מכינים את הסלט הירוק: מערבבים את כל המרכיבים יחד.

10מרכיבים את הפיתה: מורחים טחינה, שמים עגבניות צלויות, סלט ומוסיפים פרגיות. מגישים מיד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il