
המצרכים (4 מנות):
לפרגיות:
לעגבניות שרי בתנור:
לסלט ירוק:
אופן ההכנה:1מכינים את הפיתות: מערבבים את כל החומרים ולשים ביד או במיקסר כחמש דקות. 2יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם ללאפות קטנות. צולים על מחבת חמה ללא שמן עד שהן מעלות בועות משני הכיוונים ושומרים בצד. 3מכינים את הפרגיות: מערבבים את כל החומרים למעט הפרגיות ליצירת מרינדה. משרים בה את הפרגיות לחצי שעה לפחות. 4מחממים תנור ל-180 מעלות. 5מניחים את הפרגיות בתבנית תנור, מכסים וצולים כ-25 דקות. מורידים את הכיסוי וצולים כ-10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומעלים את החום שלו ל-200 מעלות. 6מכינים את עגבניות השרי בתנור: מפזרים על עגבניות השרי החצויות את השום הפרוס ורצועות צ'ילי אדום. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 7צולים את העגבניות בתנור כרבע שעה, עד שהן רכות ומגירות נוזלים. מקררים ומזלפים עליהם מעט מיץ לימון. 8מכינים את הטחינה: מערבבים את כל החומרים ביחד לעיסה אחידה. 9מכינים את הסלט הירוק: מערבבים את כל המרכיבים יחד. 10מרכיבים את הפיתה: מורחים טחינה, שמים עגבניות צלויות, סלט ומוסיפים פרגיות. מגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |