אוכל
אוכל

פיתה עם דג לברק ברוטב חריימה חריף בליווי סלט עלים מרענן

אוהבים דגים חריפים? המתכון הזה לדגים חריפים בסגנון מרוקאי בפיתה של יהודה עמר, עם סלט מרענן בצד, זו ארוחת הערב שלכם להיום

|מאסטר שף| פורסם15:52
פיתה עם לברק ברוטב חריימה חריף (צילום: מאסטר שף, קשת)
צילום: מאסטר שף, קשת
Rating:516reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

לפיתה:

  • חצי כוס שמן קנולה
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה בשמן
  • 6 שיני שום קלופות שלמות
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות עבות
  • 2 פלפל ירוק חריף
  • 1 תפוח אדמה מקולף חתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • 1 צרור כוסברה טרייה
  • 6 פילה דג לברק
  • 1 עגבנייה חתוכה לרבעים
  • 6 פיתות

לסלט:

  • 1 גבעול סלרי עם העלים
  • חופן כוסברה
  • 1 פלפל צ'ילי טרי
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • מספר עלי נענע
  • 1 לימון מפורק ל"בקבוקים"
  • מלח
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1בסיר שטוח עם תחתית עבה מחממים את השמן.

2מוסיפים את הפפריקה ,המלח ואת שיני השום אחרי שמועכים אותם קצת ומחממים על אש נמוכה. נזהרים שלא יישרף.

3מוסיפים את פרוסות תפוח האדמה והגמבה ומוסיפים 2 כוסות מים פושרים.

4מוסיפים את הפלפל החריף כשהוא חצוי לאורכו ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור.

5מנמיכים את האש לאחר 15 דקות ומוסיפים את פילה הדג. מפזרים מעל הכל כוסברה קצוצה גס ואת רבעי העגבנייה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

6מכסים במכסה ומבשלים 10 דקות. מורידים את המכסה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך.

7בזמן הבישול מכינים את הסלט: חותכים את הסלרי לפרוסות ומעבירים אותן למי קרח ל-10 דקות.

8מסננים את הסלרי מהמים ומתבלים במעט שמן זית, מלח ומיץ לימון.

9מוסיפים את בקבוקוני הלימון, פרוסות פלפל צ'ילי חתוכות באלכסון ואת קוביות הבצל הסגול. מערבבים היטב.

10כשהדגים מוכנים, מניחים אותן בתוך הפיתות עם מעט רוטב ומגישים לצד הסלט.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il