אוכל
אוכל

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה ומפנקת באמת עם בסיס של פתי בר ואגוזי מלך, מילוי גבינות עשיר ואוורירי עם נגיעות של שוקולד לבן, שכבת גנאש שוקולד לבן עם ניחוח עדין של נענע, ומעל הכל שכבת שמנת חמוצה. אמרנו מפנקת, נכון?

|מאסטר שף| פורסם11:15
עוגת גבינה אפויה של לירון (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
Rating:3.530reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקלתית:

  • 250 גרם פתי בר
  • חופן אגוזי מלך
  • 120 גרם חמאה מומסת

למילוי:

  • 6 חלבונים
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • 6 חלמונים
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • גביע שמנת חמוצה
  • גרידת לימון
  • 6 כפות קורנפלור
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • רבע כוס חלב

לגנאש:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • חופן נענע

לציפוי:

  • גביע שמנת חמוצה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים.

2הקלתית: טוחנים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון ומשטחים בתבנית.

3המילוי: מקציפים את החלבונים והסוכר בקערה לקצף עדין.

4בקערה אחרת מערבבים את החלמונים, הגבינות, גרידת לימון, הקורנפלור והאינסטנט פודינג.

5ממיסים ביחד את החמאה, השוקולד הלבן והחלב.

6מוסיפים את תערובת השוקולד לבלילת הגבינות ומערבבים.

7מערבבים בתנועות קיפול את קצף החלבונים לתוך בלילת הגבינות, ושופכים על הקלתית.

8אופים את העוגה בתנור החם רבע שעה. מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים שעה נוספת.

9הגנאש: ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד הלבן. חולטים בפנים חופן נענע. מצננים.

10הציפוי: מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר ותמצית הווניל.

11שופכים את הגנאש על העוגה, ומצפים בתערובת השמנת החמוצה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il