
המצרכים :לפיתות:
לברבוניות:
לעגבניות הצלויות:
לבצל סומק:
לציזיקי:
אופן ההכנה:1הפיתות: במעבד המזון מכניסים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מעבדים היטב. 2מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש באמצעות וו הלישה. לשים כ- 10 דקות. 3מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות או עד שהבצק הכפיל את נפחו. 4מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-10 מנות שוות. 5צרים עיגולים ומרדדים באמצעות מערוך. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים 10 דקות נוספות. 6אופים את הפיתות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות) כ-5 דקות. (ניתן לראות את הפיתות תופחות ואת החלל שנוצר בתוכן). מוציאים מהתנור ומכסים במגבת לשמירת הטריות. 7הברבוניות: מקמחים את הפילטים של הברבוניות בקמח וממליחים. במחבת רחבה מוסיפים שמן לטיגון, מכניסים את הברבוניות ומטגנים 2-3 דקות עד להשחמה. מעבירים לנייר סופג (ניתן לאפות את הברבוניות במידה ומעוניינים להימנע מטיגון עמוק). 8לעגבניות הצלויות: חוצים את העגבניות ומסדרים בתבנית אפייה (הצד החצוי כלפי מעלה), מזלפים שמן זית ומפזרים מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש 180-200 מעלות לכ-30 דקות. 9לבצל הסומק: חותכים את הבצל לרצועות דקות. בקערה מערבבים את שאר החומרים ומשהים ל-15 דקות לפחות עד לריכוך של הבצל. 10לציזיקי: בקערה מערבבים את היוגורט, השום והכוסברה. מזלפים מעט שמן זית ולימון. מוסיפים מלח לפי הטעם. 11להרכבת המנה: חוצים את הפיתות. בכל חצי פיתה מכניסים ברבוניות, עגבניות צלויות, בצל וסומק ומזלפים ציזיקי מעל. מגררים מעט קליפת לימון לסיום.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |