אוכל
אוכל

לוקוס בקרם תרד

פילה לוקוס צלוי עם קרם תרד מצומצם ברוטב שמנת, וטאצ' מיוחד של עלי גפן מטוגנים (אתם חייבים לנסות את זה) וגרידת לימון פרסי. מנה נהדרת עם טעמים עדינים אך מורכבים

|מאסטר שף| פורסם10:25
לוקוס בקרם תרד (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:15reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

לתרד:

  • 400 גרם תרד תורכי או ניו זילנדי
  • 1/2 כוס שמן חמניות
  • 3 שיני שום כתושות
  • ½ פלפל ירוק חריף קצוץ (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

לקרם שמנת:

  • כף חמאה
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כוס ציר עוף
  • 2 כוסות שמנת מתוקה

לדג:

  • 400 גרם פילה לוקוס, חתוך לשניים
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

לעלי גפן:

  • 4 עלי גפן
  • שמן, לטיגון חצי עמוק

להגשה:

  • לימון פרסי, מגורר דק

אופן ההכנה:

1מניחים את התרד בסיר בגודל בינוני ומבשלים על אש נמוכה עד שעלי התרד קמלים והסיר נקי מנוזלים – בערך 6-8 דקות. מוסיפים את השמן השום והפלפל החריף ומעבירים לאש נמוכה. מבשלים תוך ערבוב מתמיד 20 דקות עד שהתרד הופך לכהה אך לא נשרף. מעבירים למסננת צפופה כדי לנקז את השמן וטוחנים את התרד בבלנדר רגיל או ידני לקבלת קרם.

2ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את בצלי השאלוט, עלי הגפן והשום הקצוצים. מטגנים עד להזהבה קלה – 3-5 דקות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים, מוסיפים ציר עוף ומצמצמים, מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים עד שנשארת חצי מהכמות, טוחנים את הרוטב ומסננים. מעבירים את הרוטב לסיפון ושומרים חם.

3מחממים מחבת עם שמן הזית ומוסיפים את החמאה. ממליחים ומפלפלים את הדג. מניחים את הדג במחבת על צד העור וצולים כחמש דקות על אש בינונית-גבוהה, לאחר מכן הופכים את הדג על צד הבשר למשך 2-3 דקות או עד בישול מלא.

4מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. מטגנים את עלי הגפן מספר שניות, עד שהם נראים מעט שקופים. מוציאים לנייר סופג.

5הרכבת המנה: מניחים את קרם התרד על צלחת ועליו את הדג. יוצקים מהסיפון את רוטב השמנת האוורירי על הדג ומעל מניחים את עלי הגפן וגרידת הלימון הפרסי.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il