
המצרכים (2 מנות):המצרכים:
למשרה:
למג'דרה:
לתבשיל הירקות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1העוף: מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה ומניחים בפנים את נתחי חזה העוף למשך 2-3 שעות. 2מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את חזה העוף בתבנית אפייה וצולים 12-15 דקות. 3המג'דרה: מטגנים בצל עד להזהבה. במקביל מרתיחים בסיר נפרד את העדשים בכוס מים למשך רבע שעה. מסננים ומוסיפים לסיר של הבצל. 4מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים ומוסיפים 3 כוסות מים וכפית מלח. 5מניחים לרתוח עד שגובה המים מגיע לגובה האורז. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה עוד 15 דקות. 6תבשיל הירקות: חותכים את העגבניות לרבעים ומחממים מחבת עם שמן. כשהשמן חם מכניסים אליו את העגבניות, ואחרי דקה את השום והפלפל החריף, קוביות הגמבה והקישוא. 7מפזרים מלח, סוגרים את המחבת ומבשלים 15 עד 20 דקות. 8פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומחממים שמן במחבת נוספת. 9מטגנים את החציל משני הצדדים, ומעבירים לנייר מגבת לספיגת השמן. 10מוסיפים את החציל לתערובת הירקות, סוגרים ומבשלים עוד 10 דקות. 11מערבבים את מרכיבי הרוטב. 12הרכבת המנה: מניחים על הצלחת את המג'דרה, עליה את נתחי העוף ובצד את תבשיל הירקות. ניתן לפזר את הרוטב על המג'דרה, או להגיש אותו בכלי בצד (הרוטב מתאים למג'דרה אבל גם לחזה העוף). הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |