אוכל
אוכל

אווז חמוץ-מתוק

בטייק אוף של אלעד בן דוד על העוף החמוץ-מתוק הקלאסי של אהרוני משתמשים בכלל בחזה אווז, ולידו מגישים סלט מלפפונים כבושים קלות שנראה כמו משהו שאנחנו חייבים לנסות בבית

|מאסטר שף| פורסם23:00
אווז חמוץ-מתוק (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12
Rating:511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 חזות אווז
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב רימונים ודבש:

  • 10 גרם חומץ שחור
  • 2 גרם ג'ינג'ר פרוס
  • 2 שיני שום
  • 2 כוכבי אניס
  • 10 גרם יין שאוסינג
  • 60 גרם רכז רימונים
  • 50 גרם דבש
  • 20 גרם רוטב הויסין
  • 2 גרם שמן שומשום
  • 5 גרם רוטב סויה
  • 1 גרם צ'או צ'ילי
  • חצי גרם שאטה גרוס
  • 10 גרם בצל ירוק (חלק לבן)
  • 60 גרם ציר עוף

לסלט המלפפונים:

  • 20 גרם מלפפון ירוק
  • 2 גרם ג'ינג'ר, פרוס דק
  • 10 גרם כוסברה
  • 10 גרם בצל ירוק
  • 15 גרם חומץ אורז
  • 5 גרם סוכר
  • 1 גרם מלח
  • 1 גרם שמן שומשום
  • 1 גרם שומשום לבן
  • 1 גרם שומשום שחור

אופן ההכנה:

1הרוטב: מחממים בקלחת את החומץ השחור, הג'ינג'ר, השום וכוכבי אניס ומצמצמים כדקה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים לצמצום, עד שנוצרות בועות גדולות. מסירים מהאש ומסננים.

2הסלט: חותכים את המלפפונים לאורך ל-4 ואז כל חלק ל-3 מקטעים. דופקים כל חתיכה באמצעות סכין ומעבירים לקערה. מוסיפים ג'ינג'ר, כוסברה ובצל ירוק.

3מערבבים בקערה נפרדת חומץ אורז, סוכר, מלח ושמן שומשום עד שהסוכר נמס. שופכים את הרוטב על המלפפונים ונותנים להם להחמיץ מעט. לקראת הגשה מוסיפים את השומשום.

4האווז: מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מנקים עודפי שומן, מייבשים היטב וחורצים את השומן (בלבד!) בצורת שתי וערב. מתבלים במלח ופלפל ומניחים על מחבת קרה מעל אש נמוכה. צולים 10-12 דקות, ובכל פעם שמצטבר שומן מסירים אותו.

6הופכים את החזה לצד השני (בשר) ומעבירים לתנור החם ל-6 דקות. מניחים ל-8 דקות מנוחה וממזגים עם הרוטב.

7ההגשה: פורסים את חזה האווז ומסדרים על צלחת לצד סלט מלפפונים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il