אוכל
אוכל

גפילטע פיש על בסיס לוקוס ונענע

אם גפילטע פיש רגיל משעמם אתכם, בואו לנסות את הגרסה המשודרגת הזאת: קציצות דג מסורתיות עם טוויסט, בטעמים עדינים שמשתלבים נהדר מוגש על מצע סלק מתקתק

|מאסטר שף VIP| פורסם15:21
גפילטע פיש על בסיס לוקוס (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
צילום: קשת, מאסטר שף VIP
Rating:3.84reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

למרק:

  • 1 בצל מטוגן, טבעות
  • סלרי
  • כוסברה
  • 2 גזרים חתוך לטבעות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • סוכר
  • עצמות דג
  • ראש דג (בורי/קרפיון)

לקציצות הדג:

  • דג לוקוס טחון
  • ביצים
  • קמח
  • נענע קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט סוכר

ל"חזרת" הסלק:

  • סלק, פרוס לפרוסות דקות
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

1המרק לדג: בסיר עם ליטר מים מבשלים את הירקות עם המלח, הפלפל והסוכר. מוסיפים למרק את העצמות ואת ראש הדג.

3קציצות הדג: טוחנים יחד את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות. מכניסים למרק למשך 20-25 דקות ולא מכסים את הסיר כדי שהרוטב יצטמצם.

4סלט הסלק: חותכים את הסלק לפרוסות דקות, מכניסים לסיר עם להבה גדולה, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון. מבשלים עד שנוצר מיץ סלק סמיך.

5טוחנים את הסלק במעבד מזון (לא להגיע למחית). את מיץ הסלק שומרים בצד.

6ההגשה: מניחים את הדג על צלחת. מפזרים את הגזר על הדג ומסביב. מוסיפים את הסלק לקישוט ולתוספת על אותה צלחת - כמו חזרת מתוקה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il