אוכל
אוכל

באטר צ'יקן

הפינוק ההודי הכי שווה: עוף עסיסי ברוטב עשיר וחמאתי עם המון תבלינים

|מאסטר שף| פורסם12:07
באטר צ'יקן (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת
Rating:4.535reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (5 מנות):

לפרגיות:

  • קורט זעפרן
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר כתוש
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 50 גרם קרם פרש
  • חצי כפית גרם מסאלה
  • חצי כפית מלח

לרוטב:

  • 50 גרם קשיו
  • כוס מים
  • 20 גרם חמאה
  • 1 מקל קינמון
  • 3 תרמילי הל מעוכים
  • חצי כפית ג'ינג'ר כתוש
  • חצי כפית שום כתוש
  • קורט אבקת חילבה
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1-2 צ'ילי אדום טרי (לפי כמה חריף שאוהבים)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • חצי כפית גרם מסאלה

אופן ההכנה:

1מכינים את המרינדה: משרים לכמה דקות את הזעפרן בכוס של מים רותחים.

2מוסיפים למי הזעפרן ג'ינג'ר, שום, קרם פרש, גרם מסאלה ומלח. מערבבים היטב ומוסיפים את העוף פנימה. משרים למשך 4 שעות לפחות (עדיף לילה שלם) במקרר.

3מכינים את הרוטב: משרים את הקשיו בכוס מים לכמה שעות.

4מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את מקל הקינמון ותרמיל ההל. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, החילבה, העגבניות והצ'ילי החריף ומבשלים עד שהרוטב מגיעה למרקם של משחה סמיכה.

5בינתיים טוחנים את תערובת הקשיו והמים ומוסיפים לרוטב במחבת. מוסיפים גם את השמנת המתוקה ומערבבים היטב.

6מסננים את כל הרוטב לקבלת רוטב חלק וללא חתיכות תבלינים. מחזירים למחבת, מוסיפים גרם מסאלה ומביאים לרתיחה.

7מחממים תנור ל-180 מעלות.

8מוציאים את הפרגיות מהמרינדה, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות עד שהעוף מוכן לגמרי. נזהרים לא לייבש.

9מעבירים את הפרגיות לרוטב במחבת, מערבבים ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il