אוכל
אוכל

קוסקוס מא' ועד ת'

אז כן, הכי פשוט לקנות שקית אינסטנט, להוסיף מים ולגמור עניין, אבל בינינו, אין שום קשר בין זה לבין הדבר האמיתי. קבלו את המדריך השלם להכנת קוסקוס כהלכתו. קצת אורך רוח ותהפכו למקסקסים מדופלמים

|מאסטר שף VIP| פורסם17:09
קוסקוס מרוקאי אמיתי14227 (תמונת AVI: דרך האוכל בעולם)
תמונת AVI: דרך האוכל בעולם
Rating:4.717reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לגרגירים:

  • 1 ק"ג סולת
  • 2 כוסות מים (לשלב 1)
  • 1/4 כוס שמן
  • כף מלח
  • ½ 1 כוסות מים (לשלב 2)

לאידוי:

  • כליטר מים

אופן ההכנה:

1שופכים מעט סולת לקערה, מוסיפים לה מעט מים (שלב 1) ובתנועה סיבובית ומהירה של שפשוף כפות הידיים זו בזו, מעסים את הסולת והמים ליצירת גרגירים.

2מוסיפים עוד סולת ומים בהדרגתיות וממשיכים למולל בידיים עד שתערובת הסולת והמים הופכים לגרגירים. המרקם צריך להיות גרגירי ולא בצקי (אין צורך להשתמש בכל כמות המים).

3בתנועה סיבובית, מעבירים את הגרגירים דרך נפת הקוסקוס כך שהגרגירים יהיו אחידים.

4ממלאים כליטר מים בסיר וביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

5שמים את הגרגירים בחלק העליון של סיר האידוי, ולאחר מכן מניחים על החלק התחתון של הסיר עם המים. מבשלים כחצי שעה על להבה גבוהה כאשר הסיר מכוסה. הגרגירים מוכנים לשלב הבא כשהגרגירים בשולי הסיר הופכים שקופים.

6הופכים את הסיר עם הגרגירים לתוך קערה רחבה ומפרידים ביניהם בעדינות בעזרת כף גדולה. מוסיפים מים (שלב 2), שמן ומלח ומערבבים הכל יחד.

7מחזירים את הגרגירים לסיר האידוי וממשיכים לאדות על אש בינונית כחצי שעה נוספת.

8כשרואים את האדים יוצאים דרך הגרגירים בסיר האידוי - גרגירי הקוסקוס מוכנים.

9הופכים את הגרגירים שוב לקערה רחבה ומכסים את הקערה במגבת להמשך האידוי. גרגירי הקוסקוס מוכנים לאכילה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il