
המצרכים (4 מנות):למטבוחה:
לשניצלים:
לצ'יפס הבטטה:
לטחינה:
לשאר הפיתה:
אופן ההכנה:1מכינים את המטבוחה: עושים איקס בצד האחורי של העגבניות בעזרת סכים ומשרים חמש דקות במים רותחים. 2מקלפים את העגבניות, מוציאים מהן את הגרעינים ומועכים אותן כמו שמועכים פירה. 3מטגנים 10 שיני שום חצויות בשמן זין ושמן קנולה עד שהן מזהיבות. מוסיפים פפריקה חריפה כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, חצי כפית סוכר ואת העגבניות שמעכנו. 4מבשלים כשעה על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים, טועמים ומתקנים תיבול. 5מכינים את החצילים ושניצל העגל: מטגנים בצל קצוץ בשמן זית עד שהוא מזהיב ומקררים. מורחים את הבצל הקר על פרוסות פילה העגל. 6פורסים את החציל לפרוסות ומשרים את הפרוסות חצי שעה במלח על מסננת כדי שיגרו את נוזליהם. מנגבים את המלח בנייר מגבת. 7מכינים שלוש קערות: אחת עם קמח מתובל במלח ופלפל. אחת עם ביצה טרופה עם מעט מלח ופלפל. ואחת עם פירורי לחם, פטרוזליה, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל. 7מצפים את פרוסות הבשר ואת פרוסות החצילים בקמח, ואז בביצה ואז בתערובת פירורי הלחם. 8מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את פרוסות הבשר והחצילים עד שהן שחומות. 9מכינים את צ'יפס הבטטה: מקלפים בטטה ופורסים אותה עם קולפן ביתי לרצועות דקות. 10מצפים את רצועות הבטטהבקמח, מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות ומטגנים את רצועות הבטטה עד שהן זהובות וכבר אין רעש של טיגון או בועות. 11מכינים את מח העצם: מחממים תנור ל-230 מעלות ומכניסים לתוכו את עצמות המח ל-15 דקות. 12מכינים את הטחינה: טוחנים בבלנדר טחינה גולמית, מלח ופלפל לפי הטעם, קוביות קרח, מים קרים, לימונים כבושים, מיץ לימון הכבוש, פטרוזיליה, כורכום ושמן זית. 13מכינים את סלט הבצל : חותכים את הבצל לרצועות דקות, מתבלים במלח ופלפל ומניחים במסננת כ-10 דקות להגרת הנוזלים. 14מרכיבים את המנה: חותכים את הפיתות לחצאים ומורחים בהן מטבוחה. מוסיפים שניצל עגל וחציל, כמה עלי פטרוזליה שלמים, חתיכות ממח העצם, ומגישים עם הטחינה והציפס בצד המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |