
המצרכים (2 מנות):לרוטב התבשיל
לחצילים הממולאים
לסינטה
אופן ההכנה:להכנת הרוטב לתבשיל: 1מבשלים את כל מרכיבי הרוטב בווק, על אש נמוכה ועד לקבלת מרקם תבשילי סמיך. להכנת החצילונים הממולאים: 1מבשלים 5 חצילונים (מחוררים מעט באמצעות מזלג) בסיר קטן עם מים רותחים למשך 10 דקות. מסננים את המים ומקררים. 2מחממים במחבת את מיץ הלימון, הסוכר והמים, עד לקבלת מרקם של סירופ. (לשים לב שהסוכר לא יהפוך לקרמל). 3מכניסים את החצילים למחבת ומבשלים במשך 40 דקות. 4מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד להזהבה ומערבבים בקערה יחד עם הבצל המטוגן. 5מוסיפים את האגוזים, מיץ הלימון, מעט כורכום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. 6מטגנים את כל התערובת שבקערה במשך דקה, וממלאים את החצילים בתערובת. להכנת נתח הסינטה: 1מושחים את הנתח בשמן זית, זורים מעט מלח ופלפל ומעסים היטב. 2צורבים היטב ומשני הצדדים את הסינטה על מחבת פסים לוהטת. 3מכניסים לתנור בחום של 240 מעלות לכ-10 דקות. מנמיכים ל-180 מעלות ומשאירים בתנור לעוד כ-10 דקות. להגשה: מניחים במרכז צלחת הגשה מהטנזיה החמוצה, עליה את נתח הסינטה ומסביב מסדרים את החצילונים הממולאים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |