אוכל
אוכל

פטאייר מטוגן

אם לא היו לוקחים לפרח את התנור, יכול להיות שלא היינו יודעים כמה מעלף יכול לצאת עטאייף כשמטגנים אותו בשמן זית במקום לאפות. תודה לאל על משימת הפתיליות

|מאסטר שף| פורסם23:12
פטאייר מטוגן (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
Rating:4.745reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • כפית שמרים
  • כוס מים
  • כפית סוכר
  • חצי כפית מלח
  • כף שמן זית עם שום כתוש ותימין

למילוי:

  • כוס עלי זעתר טריים
  • בצל אדום בינוני, קצוץ
  • חצי תפוח עץ ירוק חמוץ, קצוץ
  • רבע כוס אגוזים, קצוצים
  • מעט גבינת עיזים

לרוטב:

  • רבע שן שום
  • חצי כוס זיתים
  • חצי כוס אגוזים
  • כף גבינת עיזים
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1בצק: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קמח אם צריך. מניחים לתפיחה.

2מחלקים את הבצק התפוח לכדורים קטנים ופותחים בידיים משומנות בשמן זית לעיגולים דקים.

3מילוי: מערבבים את כל המרכיבים.

4ממלאים את עיגולי הבצק וסוגרים למשולשים.

5מטגנים את הפטאייר בשמן זית.

6רוטב: כותשים את המרכיבים במכתש ועלי.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:פטאייר
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il