אוכל
אוכל

דג ברוטב פרובנסיאלי

כשאתם מכינים את המנה הזאת בבית – ואנחנו ממליצים לכם בכל פה לעשות את זה – רק תקפידו לתת לפרח תפוחי האדמה את כל הזמן שהוא צריך בתנור. עשיתם את זה? ההצלחה מובטחת

|מאסטר שף| פורסם23:10
דג ברוטב פרובנסיאלי (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.821reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 פילה בס, בלי עור
  • 1 תפוח אדמה אדום
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אבקת שום
  • 1 בטטה
  • מעט ג'ינג'ר

לרוטב:

  • מעט שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 שיני שום שלמות
  • עגבנייה, קלופה וקצוצה
  • 2 כוסות ציר דגים
  • כוס יין לבן
  • גבעול תימין
  • גבעול רוזמרין
  • 1 שומר, קצוץ
  • 3 פרוסות לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל והשום. מוסיפים את העגבנייה, ציר הדגים, היין, התימין, הרוזמרין, השומר והלימון ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים 15 דקות, מכסים ומבשלים 15 דקות נוספות.

2מסננים את הרוטב ומבשלים עוד 15 דקות. 5 דקות לפני הסוף מתבלים את הדג במלח ופלפל ומכניסים לרוטב לבישול.

3מחממים תנור ל-160 מעלות.

4מקלפים את תפוח האדמה ופורסים במנדולינה לפרוסות של 2 מ"מ.

5משמנים שני רינגים של 5 ס"מ, ומרכיבים בפנים צורת פרח מפרוסות תפוח האדמה. מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ואבקת שום וצולים חצי שעה בתנור.

6מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים במי מלח עד ריכוך, מסננים ומרסקים יחד עם הג'ינג'ר לפירה. מוסיפים מעט מהרוטב, כדי לתת טעם.

7מגישים את הדגים עם הרוטב, לצד שני פרחי תפוחי אדמה ושני קנלים של פירה בטטה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il