אוכל
אוכל

גפילטע פיש במרק סלק

הקציצה הקלאסית מקבלת חיים חדשים במרק ששואב השראה מקובה סלק על בסיס ציר דגים. נסו את זה בפסח הקרוב!

|מאסטר שף| פורסם22:57
גפילטע פיש במרק סלק - חיים כהן (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:516reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לגפילטע:

  • חצי ק"ג דג טחון
  • חצי כוס קמח מצה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • כפית פלפל לבן
  • כף מלח

למרק:

  • 1 בצל קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 סלקים חתוכים לקוביות
  • 1 גזר חתוך לפרוסות עגולות
  • 2 ליטר ציר דגים
  • 2 כפות סוכר
  • מלח, פלפל

להגשה:

  • שורש חזרת מגורד דק, מעורבב בכף חומץ

למיונז:

  • 2 חלמונים
  • כפית חרדל
  • 2 פילטים של אנשובי
  • כף צלפים
  • כוס שמן זרעי ענבים
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1מערבבים את הדג הטחון עם כל שאר המצרכים לגפילטע עד לקבלת עיסה אחידה.

2מטגנים בצל וגבעולי סלרי, מוסיפים את הסלק והגזר ונותנים להם טיגון קצר. מוסיפים את הציר והתבלינים ומביאים לרתיחה.

3מנמיכים את האש, מכינים קציצות מעיסת הדג ומכניסים למרק. מוסיפים כמה עלי סלרי שלמים ומבשלים 15 דקות.

4מגישים כמה כופתאות בצלחת עם מרק, ובצד חזרת מגורדת.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il