אוכל
אוכל

עוגת התפוחים של רוחמה

רגע לפני שעזבה את הנבחרת הספיקה רוחמה לפנק אותנו במתכון הזה, של עוגת תפוחים עם אגוזים וקינמון - שאולי הייתה פשוטה מדי בשביל "מאסטר שף" אבל בשביל הקפה שלנו היא לגמרי מושלמת

|מאסטר שף| פורסם07:12
 עוגת תפוחים של רוחמה ממאסטר שף (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.8360reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 4 ביצים
  • 200 גרם קמח תופח

לתפוחים:

  • 4 תפוחי עץ
  • 2 כפות סוכר
  • 30 גרם חמאה

לפיזור:

  • 2 כפות סוכר חום
  • כפית קינמון
  • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים

להגשה (לא חובה):

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר את החמאה, הסוכר, סוכר הווניל והמלח. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים להטמעה.

2מוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים רק עד איחוד ומניחים בצד.

3מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ונפטרים מהגרעינים. יוצרים בגב התפוחים חריצים בעזרת מזלג.

4מקפיצים את רבעי התפוחים במחבת עם סוכר וחמאה עד שהם מתקרמלים. מניחים לצינון.

5מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומסדרים מלמעלה את התפוחים בצורת פרח, כך שהחריצים פונים למעלה. משאירים מרווחים קטנים בין התפוחים, כדי שהבצק יתרומם ביניהם בזמן האפייה.

6מחממים תנור ל-180 מעלות.

7מערבבים את החומרים לפיזור, ומפזרים על התפוחים.

8אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה מוכנה.

9מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il