אוכל
אוכל

רביולי שקדי עגל ברוטב חמאה ולימון

כיסוני הבצק הקטנים שהכין עמיחי בחצי הגמר של מאסטר שף הם משהו שעוד לא ראינו. כיסונים קטנטנים במילוי שקדי עגל וברוטב חמאה ולימון מושחת. נשמע לכם טעים? אתם לא מבינים עד כמה

|מאסטר שף| פורסם15:11
רביולי שקדי עגל ברוטב חמאה ולימון (צילום: בני גם זו לטובה, מאסטר שף)
צילום: בני גם זו לטובה, מאסטר שף
Rating:1.536reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (4 מנות):

לבצק:

  • 1 כוס מים
  • כף שמן זית
  • 2 כוסות קמח
  • חלמון ביצה אחד

למילוי:

  • נתח במשקל חצי קילו של שקדי עגל
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח
  • פלפל
  • כף אריסה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • רבע כפית כמון
  • חצי כפית ראס אל חנות
  • חופן כוסברה קצוצה

לרוטב:

  • 200 גרם חמאה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • גרידה מ-2 לימונים
  • 10 עלי נענע טריים
  • מלח
  • פלפל

להגשה:

  • טבעות צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים מים, שמן זית וכוס קמח אחת בסיר בינוני, עד שמגיעים לבצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.

2מעבירים את הבצק למיקסר, מוסיפים כוס קמח נוספת וחלמון ולשים עד שהבצק אחיד. מצננים חצי שעה במקרר.

3מכינים את המילוי: מביאים לרתיחה מים בסיר וחולטים בהם את נתח השקדים השלם ל-10 דקות.

4במחבת מחממים את שמן הזין ומטגנים בו את הבצל והשום עד הזהבה. מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם.

5קוצצים את שקדי העגל גס ומוסיפים למחבת. מטגנים 5-7 דקות. מוסיפים אריסה, פפריקה חריפה וכמון כתוש ומערבבים. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה קצוצה לפי הטעם וראס על חנות.

6מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה בסיר, מכבים את האש ומוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון ועלי נענע טריים. מתבלים במלח פלפל לפי הטעם.

7מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים קטנים. שמים במרכז כל אחד מהם מעט מילוי וסוגרים בצביטה לכיסון.

8מביאים לרתיחה מים בסיר. מוסיפים מלח ומבשלים את הכיסונים. מוציאים אותם מהמים כדקה אחרי שהם צפים.

9מערבבים את הכיסונים עם הרוטב ומעטרים בצ'ילי חריף.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il