
המצרכים (4 מנות):להגשה:
לטפיוקה:
לסירופ קוקוס:
לממתקים:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-250 מעלות. 2חותכים לדלעת היפנית את החלק העליון שלה ומרוקנים אותה. מורחים שמן קוקוס על הדפנות הפנימיות ואופים גם את הדלעת וגם את החלק העליון כ-15 דקות עד שמזהיב מלמעלה אך הדלעת עדיין יציבה. 3מכינים את הטפיוקה: מביאים לרתיחה ליטר וחצי מים עם הלמון גראס, ההל והקינמון. מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים כ-15 דקות עד שפניני הטפיוקה מתחילים להפוך לשקופים אך בפנים נשאר עדיין גרעין קטן לבן. מסננים את הפנינים ושוטפים אותם במים קרים. 4מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומבשלים עד שכל הסוכר נמס לגמרי. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים. מורידים מהאש. 5מחממים שמן לטיגון עמוק. 6קורצים עיגולים מהדלעת הרגילה בעזרת כפית או כפית פריזיאן. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים ומניחים על נייר סופג. 7מסננים את השעועית ושוטפים אותה היטב. מייבשים, ומטגנים גם אותה בשמן העמוק כדקה בלבד. מעבירים לנייר סופג. 8יוצרים את הקרמל: שמים במחבת חצי מכמות הסוכר וממיסים אותו על אש בינונית. כשהסוכר נמס, מוסיפים את הכמות הנותרת וממיסים גם אותה. מוסיפים בזהירות את המים והמלח ומערבבים עד לקבלת קרמל אחיד. 9מחלקים את הקרמל לשתי מחבתות. באחת מוסיפים את כדורי הדלעת ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי בקרמל. בשניה מוסיפים את השעועית ומערבבים עד שגם היא מצופה כולה בקרמל. 10ממלאים את הדלעת היפנית בפניני הטפיוקה עד למחצית מהגובה שלה. ממלאים את שאר הגובה בסירופ הקוקוס. לא ממלאים לגמרי עד הסוף. מוסיפים את הדלעת והשעועית, מקשטים עם שבבי קוקוס קלוי ומגישים חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |