אוכל
אוכל

עוגיות מרציפן וגרידת תפוז

כמה אנחנו אוהבים מרציפן? עד כדי כך שיש סכנה שנחסל את כולו לפני שנתחיל. אבל אם נצליח להתאפק - יהיו לנו עוגיות מופלאות של מרציפן-תפוז בציפוי שוקולד מריר. חצי שעה עבודה במטבח, שנים של עבודה עצמית

|מאסטר שף| פורסם09:43
אייל גרש – עוגיות מרציפן (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:410reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 500 גרם מרציפן קנוי באיכות טובה
  • 1 תפוז- גרידה ומיץ
  • 4 ביצים, מופרדות לחלבון וחלמון
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס חלב

אופן ההכנה:

1מגרדים את המרציפן במעבד מזון לפירורים.

2מוציאים ושמים בקערה. מוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוז והחלמונים. מערבבים היטב.

3מקציפים את החלבונים בעזרת מיקסר לקצף יציב ותפוח – זה לוקח בערך 4 דקות של הקצפה במהירות גבוהה. מקפלים לתוך תערובת המרציפן. שופכים הכל לתבנית שמכוסה בנייר אפייה ואופים למשך 36-40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

4בזמן האפייה ממיסים את השוקולד עם רבע כוס חלב.

5את העוגה מוציאים מהתנור, הופכים למגש ומסירים את נייר האפייה. שופכים את השוקולד החם על העוגה, מקררים וחותכים לקוביות בגודל שרוצים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il