אוכל
אוכל

סוכריות רביולי בצבעים

יש מנות שהן רק בשביל היופי, יש מנות שהן פשוט טעימות, אבל הכי כיף כשזה גם וגם: רביולי מבצק פסטה בשלושה צבעים במילוי סלק וריקוטה ביתית, ברוטב עדין של חמאה ונענע. מנה מרשימה, גם בטעם גם בלוק

|לא צויין שם מקור| פורסם09:57
יובל – רביולי בשלושה צבעים ממולא בגבינת ריקוטה  (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק צהוב:

  • 75 גרם קמח פסטה
  • 175 גרם קמח לבן
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • מעט שמן זית
  • מלח

לבצק אדום:

  • 3 סלקים קטנים מבושלים במים עד ריכוך
  • 75 גרם קמח פסטה
  • 175 גרם קמח לבן
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • מעט שמן זית
  • מלח

לבצק ירוק:

  • 150 גרם תרד, מאודה וסחוט, קצוצה דק מאוד (אפשר לטחון במעבד מזון)
  • 75 גרם קמח פסטה
  • 175 גרם קמח לבן
  • 1 ביצים
  • 1 חלמון
  • מעט שמן זית
  • מלח

למילוי סלק וריקוטה ביתית:

  • שקית חלב 3% שומן לא מפוסטר על (יוצאת ממנו גבינה פחות מוצלחת)
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • מעט שמן זית
  • מעט פרמז'ן מגורר

לרוטב ולהרכבת שתי מנות:

  • חצי כוס יין לבן יבש
  • מעט שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • עלים מ-5 גבעולי נענע
  • שן שום פרוסה
  • מלח
  • מעט גרידת לימון (לא חובה)
  • פרמז'ן מגורר

אופן ההכנה:

1מרסקים את הסלקים במעבד מזון לממרח כמה שיותר חלק. שליש מממרח הסלק מצטרף לבצק הפסטה האדום, והשאר למילוי הסלק.

2עבור כל אחד מסוגי הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק (כל בצק בנפרד) במעבד מזון עד שנוצר בצק. לשים 3 דקות נוספות ומוסיפים קמח לפי הצורך עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה. עוטפים במגבת ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה, או עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

3מכינים את המילוי: מבשלים את החלב והשמנת בסיר בגודל בינוני, כמעט עד רתיחה (90 מעלות). מוסיפים את המלח והלימון, מערבבים, וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות – החלב יתפרק לגושים וזה בדיוק מה שצריך לקרות. מעבירים לתוך חיתול בד ומשאירים לטפטף עד שמתגבשת גבינה בתוך החיתול. זה אמור לקחת כשעתיים, אבל חסרי הסבלנות (כמוני) יכולים לסחוט את החיתול ולקבל גבינה תוך 2 דקות.

4מערבבים את הריקוטה החמימה עם הסלק הטחון והפרמזן. מתקנים תיבול מלח ופלפל ומוסיפים מעט שמן זית.

5הכנת הרביולי: מפנים שולחן או משטח עבודה גדול בבית. מרדדים בנפרד את 3 סוגי הבצק במכונת פסטה לעובי דק – אחד לפני האפשרות הדקה ביותר במכונת הפסטה. חותכים מהבצק האדום והירוק צורות ורצועות באופן חופשי. מניחים את יריעות הפסטה הצהובות על משטח העבודה. מרטיבים מעט את דפי הבצק הצהובים ומדביקים עליהם את רצועות הבצק הצבעוניות בצורה חופשית, ליצירת צורות ומשחקי צבע. מעבירים את דפי הפסטה המצויירים דרך מכונת הפסטה עד שמגיעים שוב לדף מרודד דק ומוכן למילוי. מחלקים דף זה לארבעה חלקים.

6מניחים דף בצק מצוייר על משטח העבודה, ומפזרים עליו בעזרת כפית תלוליות מילוי קטנות. מרטיבים מעט את הבצק הגלוי ומניחים מעל דף נוסף. בעזרת האצבעות מהדקים סביב את הבצק סביב המילוי ומסלקים בועות אויר. חותכים עיגולים או ריבועים של רביולי, מקמחים מעט ומכסים במגבת עד הבישול. חוזרים על התליך עם שתי יריעות הבצק שנשארו. אם נגמר ממילוי הסלק, אפשר לשיםמילויים אחרים.

7מבשלים 16 יחידות מהרביולי במים רותחים כ-5 דקות עד שמוכן. את השאר אפשר להקפיא לשימוש הבא (או להכפיל ב-3 כמויות רוטב).

8במקביל מכינים את הרוטב: ממיסים את רוב החמאה עם שמן הזית והיין, הנענע, מלח ושום במחבת תוך נענוע מתמיד. כאשר הרוטב הצטמצם מעט מכניסים פנימה את הרביולי המוכנים ישר מהסיר. ממשיכים לנענע את המחבת 2 דקות נוספות, ואז מכניסים את החמאה שנותרה ומנענעים עד המסה ליצירת רוטב סמיך, אחיד ועשיר.יוצקים לצלחת הגשה, מגררים מעל מעט פרמז'ן וגרידת לימון ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il