אוכל
אוכל

חטיף שוקולד, מרציפן ותמרים

חטיף השוקולד שהכינה מוזנא ממאסטר שף הוא לא רק טעים ומקורי במיוחד, עם טעמים של תמרים, מרציפן, זעתר ומרווה, הוא גם ממש בריא

|מאסטר שף| פורסם10:26
חטיף שוקולד מרציפן  (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת 12
Rating:4.519reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לשכבת העוגיות:

  • 330 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 218 גרם סוכר
  • 90 גרם חלמונים
  • 600 גרם קמח
  • 120 גרם אבקת חלב
  • 70 מ"ל מים
  • רבע כפית מלח

לשכבת המרציפן:

  • כוס תערובת שקדים ופיסטוקים
  • 12 תמרי מג'הול
  • 2 עלי מרווה
  • עלים מ-2 גבעולי זעתר
  • קורט קינמון
  • מעט סוכר או דבש (אופציונלי)

לציפוי:

  • שוקולד מריר מומס ומטומפרר
  • חופן פולי קפה טחונים

אופן ההכנה:

1במיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה והסוכר כ-2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח וממשיכים להקציף כמה דקות עד לקבלת מחית חלקה.

2מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה. מוסיפים את המים ואבקת החלב, ומערבבים.

3מוסיפים גם את הקמח ומקפלים ידנית עם לקקן. יוצקים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה שכבה דקה של הקרם ומצננים במקרר כ-10 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-150 מעלות.

4אופים את העוגיות כ-15-20 דקות. מוציאים מהתנור, חותכים לצורה הרצויה של החטיפים ומחזירים לתנור לעוד כמה דקות ליבוש.

5מכינים את מלית המרציפן: טוחנים יחד את השקדים, הפיסטוקים, התמרים, הזעתר, המרווה והקינמון עד לקבלת מחית חלקה. אם רוצים יותר מתוק אפשר להוסיף מעט סוכר או דבש. משטחים על נייר אפייה לגובה חצי ס''מ ומקפיאים לשעתיים לפחות.

6חותכים את המרציפן לאותו גודל שחתכנו אליו את העוגיות ומניחים אותם אחד מעל השני. מצפים בשוקולד מריר מטומפרר ומפזרים מעל פולי קפה טחונים. מעבירים לקירור עד שהשוקולד מתייצב.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il