אוכל
אוכל

מאפה תרד וריקוטה

מחפשים משהו חדש לבראנצ' של שבת? מאפה תרד וגבינת ריקוטה עם עגבניות מיובשות וצנוברים הוא בדיוק מה שחיפשתם

|מאסטר שף VIP| פורסם14:50
מאפה, תרד, ריקוטה (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
צילום: קשת, מאסטר שף VIP
Rating:53reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • בצק עלים מופשר, קר
  • 20 גר' חמאה
  • 10 עלי תרד שנחלטו ובושלו במים, קצוצים גס
  • מלח
  • פלפל
  • 5-6 עגבניות מיובשות קצוצות
  • חופן צנוברים
  • 1/2 כוס מנוזלי הבישול של התרד
  • גבינת ריקוטה

אופן ההכנה:

1פותחים את בצק העלים וקורצים ממנו עיגול. קורצים עיגול נוסף, וממנו קורצים עיגול קטן יותר כך שתיווצר טבעת. מניחים על העיגול המלא. אפשר להניח עוד טבעת. מתקבלת צורת כוס.

2מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים לתנור עד להשחמת הבצק. במחבת כבדה שמים את החמאה, מחממים מעט ומטגנים את התרד החלוט. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את העגבניות והצנוברים, 3-4 כפות מנוזל הבישול של התרד (אפשר להחליף בציר ירקות, מים, או יין לבן) מבשלים כשתי דקות ,מכבים את האש.

3ממלאים מזלף בגבינת הריקוטה, ומזלפים טבעת ריקוטה בכל כוס בצק עלים. מניחים בפנים כמות נדיבה מהתרד המוקפץ.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il