
המצרכים :
למרינדה:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל מרכי המרינדה בקערה. 2חותכים את העוף לחתיכות בגודל נגיסה, מכניסים למרינדה ומשרים לשעה לפחות (אפשר להשרות זמן רב יותר). 3משרים את הפטריות במים חמים למשך עשרים דקות. מסננים אבל שומרים את נוזלי הפטריות. 4שוטפים את האורז תחת מים פושרים במשך דקה (במסננת). 5מחממים שמן זית (או חמאה) במחבת או ווק, מטגנים את הבצלים והשום עם פלפל הסצ'ואן, עד שהבצל מזהיב. בשלב זה מוסיפים את הפטריות (הפונגי והפורטבלו) ומטגנים 2-3 דקות. 6מוסיפים את האורז, מטגנים ומערבבים במשך דקה, מוסיפים את ציר העוף ועוד 150 מ"ל מנוזל הפטריות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים לחום בינוני ומבשלים עוד 5-7 דקות נוספות עם מכסה. מערבבים עם מזלג בעדינות ומשאירים מכוסה. 7מחממים את הווק על הלהבה הגבוהה ביותר. כשהווק רותח מכניסים את העוף ולאחר מכן (כאשר הוא חצי מוכן) מוסיפים גם את הירקות. כשהמנה נראית כמעט מוכנה (הירקות והעוף מבושלים) מוסיפים מעט מים ומאדים אותם במשך דקה. 8מגישים את העוף על האורז, מקשטים עם ירקות צבעוניים (צ'ילי אדום, רצועות גזר, בצל ירוק, נענע טרייה). מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |