אוכל
אוכל

אורז מעורב ירושלמי

הנה שילוב שלא ברור איך לא חשבנו עליו קודם: מעורב ירושלמי, אבל עם אורז. כבד, טחול, לבבנות ופרגיות, מוקפצים בתיבול של כורכום וכמון, ומתבשלים עם אורז הודי, פטריות, וגרגרי כוסברה. תשמרו מקום, זה שווה

|מאסטר שף| פורסם15:07
אורז מעורב ירושלמי – בן אביעד (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4.534reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 3 כוסות אורז בסמטי הודי
  • 4-5 תפוחי אדמה אדומים
  • 1 בצל
  • 1 חבילה פטריות
  • 300 גר' כבד
  • 300 גר' טחול
  • 300 גר' לבבות
  • 300 גר' פרגיות
  • פטרוזיליה
  • כמון – גרגרים
  • כמון טחון
  • פלפל שחור טחון
  • גרגרי כוסברה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • כורכום
  • שמן קנולה

אופן ההכנה:

1משרים את האורז, מסננים ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מחכים עד שהאורז יצוף על המים, מסננים ומקררים.

2מקפיצים ביין את הפטריות, הבצל והפטרוזיליה, ומניחים בצד.

3מקפיצים בנפרד את כל חלקי הפנים ומתבלים בכורכום, כמון טחון, פלפל שחור טחון ומלח גס.

4מקפיצים את הפרגיות, מתבלים באותו אופן ופורסים לרצועות.

5בסיר עם תחתית עבה שמים שמן בגובה אצבע, ומפזרים כמון שלם, גרגרי כוסברה, פלפל שחור גרוס, מלח גס וכורכום.

6מסדרים את תפוחי האדמה חתוכים לאורך כך שיכסו את כל תחתית הסיר.

7מניחים את חלקי הפנים, הפרגיות והפטריות המוקפצים מעל תפוחי האדמה ומהדקים.

8מניחים מעל את האורז, ומהדקים. יוצרים גומות בעזרת ידית של כף עץ עד תחתית הסיר.

9מכסים את הסיר במגבת ומעליה מניחים את המכסה. מבשלים על אש גבוהה במשך 15 דקות, מנמיכים את האש ל-25 דקות, מכבים את האש ומשאירים מכוסה חמש דקות נוספות.

10הופכים בזהירות על גבי צלחת ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il