
המצרכים :לבצק הראשון:
בצק שני:
תוספות:
לקציצות הקבב:
במחבת:
אופן ההכנה:1הבצקים: מערבבים במיקסר את החומרים של כל בצק בנפרד ולשים במהירות בינונית 6-7 דקות לקבלת כדורי בצק רכים. מעבירים כל בצק לקערה משלו ומורחים בשמן זית. מתפיחים רבע שעה, משחררים אוויר ומקפלים חזרה את הבצק לכדור. 2מעבירים את הבצקים לתבנית האפייה ומזלפים עוד קצת שמן זית. פותחים קצת עם הידיים ומשאירים לנוח עוד כמה דקות. פותחים שוב את הבצק בידיים (זה יותר קל בשלב הזה) ויוצרים גומות עם האצבעות, מבלי לקרוע את הבצק. הגומות אמורות להכיל שאריות של שמן זית. 3התוספות: חותכים את הבצל הירוק לשניים (שומרים על החלק עם השורשים). מסדרים על הבצק הראשון את החלק העליון של הבצל הירוק, ועל הבצק השני את החלק עם השורשים. 4חותכים את הגמבה לאורך ואז לחצאים ומסדרים על כל בצק, בקצה, 3 או 4 חתיכות (תלוי בגודל) כך שהצד הקעור פונה למטה (הן ישמשו אותנו כמעין צלחות). מכסים בניילון נצמד או מגבת ומשאירים בתבנית לתפיחה שנייה עד להכפלת הנפח. 5שורפים חציל גדול על להבה גלויה. מפרידים את בשר החציל ומקפיצים בשמן זית במחבת עם עגבניות שרי, זעתר ותימין. מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס ומוסיפים מיץ מרבע מהלימון. 6קרם חציל שחור: לוקחים את השאריות של החציל יחד עם הקליפות השרופות וטוחנים במעבד מזון קטן עם שן שום, חצי לימון ו-2 כפות שמן זית. מאזנים את הטעמים עם מלח, פלפל שחור ולימון ועוד שמן זית אם צריך. 7הקבב: מערבבים את כל המרכיבים בידיים במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה שלא מתפוררת. מחלקים את התערובת לכמה קציצות בצורת אצבע גדולה. 8סוגרים את הקציצות על מחבת חמה עם 4 שיני שום שלמות וקצת שמן זית. כשהקציצות מזהיבות מוסיפים את העגבניות והרסק. מתבלים במלח, פלפל שחור וראס אל חנות ומבשלים את הקציצות ברוטב עד שהם מוכנות. הקציצות צריכות להיות חצי שקועות ברוטב, לכן צריך להתאים את כמות הרוטב לגודל של המחבת. ניתן להוסיף מעט מים, אם צריך. 9מחממים תנור ל-275 מעלות. 10כשהבצק מכפיל את נפחו מכניסים את הפוקצ'ות לתנור הלוהט ואופים כמה דקות, עד שהן מזהיבות בקצוות. 11מסדרים את הפוקצ'ות: על הראשונה מסדרים את הקציצות עם הרוטב והשום. מטפטפים את שאר הרוטב מסביב. 12על הפוקצ'ה השנייה (עם עלי הזעתר והתימין) מסדרים (על תחתיות הגמבה) את תערובת החציל והעגבניות המוקפצות. מזלפים מעל החצילים קרם חציל שרוף. את שאר הקרם מזלפים בנגיעות על כל הפוקצ'ה. 13להגשה: מחברים את הפוקצ'ות כך שהבצל הירוק והגמבה יתחברו חזרה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס. המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |