אוכל
אוכל

קינוח שוקולד ותותים

קינוח שכבות מעלף עם בצק פריך, קרם שוקולד, קרם פטיסייר ומעל הכל - תותים עם נענע

|מאסטר שף| פורסם15:30
טארט שוקולד ותותים (תמונת AVI: mako)
Rating:4.245reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

לבסיס הבצק:

  • 100 גרם קמח
  • 50 גרם (כ-2/3 כוס) שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 25 גרם (כף גדושה ועוד 2 כפיות גדושות) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 חלמון ביצה + כף חלבון ביצה

לקרם השוקולד:

  • 300 גרם שוקולד
  • 100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) חלב
  • 2 חלמונים

לקרם הפטיסייר:

  • 400 מ"ל (כוס וחצי + קצת פחות מ-1/4 כוס) חלב
  • 1 מקל וניל
  • 60 גרם (5 כפות) סוכר
  • 35 גרם (1/2 3 כפות) קורנפלור
  • 5 חלמונים

לסלט התותים:

  • 300 גרם תותים, שטופים וחתוכים לקוביות
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • עלי נענע קרועים

אופן ההכנה:

1בסיס הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעט החלמון והחלבון, למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החלמון וכף החלבון, ומעבדים בפולסים קצרים עד היווצרות כדור מהפירורים. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון ומקררים חצי שעה לפחות.

2קרם שוקולד: מביאים את השמנת והחלב לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד וממיסים לקרם אחיד. מוסיפים את החלמונים בזהירות וטורפים היטב. מניחים בצד להצטנן.

3קרם פטיסייר: חוצים את מקל הווניל לאורכו, ומוציאים את הגרגירים בעזרת סכין חדה. מכניסים את המקל והגרגירים לחלב ומביאים לרתיחה. מוציאים את המקל לאחר הרתיחה. טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור. מוזגים מעט מהחלב לתערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות וטורפים היטב. מעבירים בזרם דק את תערובת החלמונים לחלב החם, תוך כדי טריפה מתמדת. ממשיכים לבשל את הקרם עד למרקם הסמיך הרצוי. מקררים באמבט מי קרח (מניחים את קערת הקרם בתוך קערה גדולה יותר עם מים וקרח) או בכלי בעל שטח פנים גדול, ומכניסים למקרר.

4סלט תותים: מערבבים היטב את התותים עם הסוכר והנענע.

5ההרכבה: מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בעזרת רינג בגודל הרצוי. משאירים בתוך הרינג, מכסים בנייר אפייה ומוסיפים קטניות יבשות כמשקולת. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180. לאחר 10 דקות מסירים את הנייר והמשקולת ואופים את הבצק (עדיין בתוך הרינג) עוד 5 דקות עד להשחמה. מוציאים ומקררים 10 דקות.

6מוזגים מקרם השוקולד על הבסיס בתוך הרינג ומכניסים בחזרה לתנור בחום של 150 מעלות. אופים 5 דקות, מכבים את התנור ומשאירים בפנים עוד 15 דקות.

7מוציאים מהתנור ומקררים 15 דקות. מפרידים בזהירות מהרינג ושמים בנדיבות מקרם הפטיסייר מעל לשכבת השוקולד. מניחים על הקרם שתי כפות גדושות מסלט התותים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il