אוכל
אוכל

פאי אגסים ואפרסמונים

פאי עשיר של בצק נוגט, קרם שקדים, אגסים, אפרסמונים ופיסטוק מקורמל, וכל זה מגיע עם תוספת של ריח משגע בכל הבית. נשמע מסובך? פחות ממה שאתם חושבים

|מאסטר שף| פורסם13:56
פאי אגסים ואפרסמונים – איב ענן  (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4.534reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 80 גר' אבקת שקדים טחונים
  • 80 גר' חמאה
  • 15 גר' אבקת נוגט
  • 40 גר' אבקת סוכר
  • 10 גר' סוכר וניל
  • 150 גר' קמח
  • גרידה של לימון ירוק אחד
  • 1ביצה
  • ½ כפית מלח ים אטלנטי

לקרם שקדים:

  • 20 גר' סוכר
  • 20 גר' אבקת שקדים טחונים
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית ליקר פסיפלורה

למילוי:

  • אגסים
  • אפרסמונים
  • 70 גר' פיסטוק מקולף
  • 40 גר' סוכר
  • קמצוץ של מלח גס אטלנטי
  • 5 כפות מיץ פסיפלורה טרי מסונן
  • 20 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 20 דקות. מרדדים את הבצק לעובי של 5 מ"מ ומרפדים תבנית מלבנית צרה (35 ס"מ על 12ס"מ). שומרים במקרר.

2מערבבים את כל המרכיבים של קרם השקדים.

3במחבת חמה קולים את הפיסטוק ומוסיפים 40 גרם סוכר. מערבבים קלות עד שהסוכר מתקרמל ועוטף את הפיסטוק. בוזקים מעל את מלח גס ויוצקים על השיש לקירור. גורסים קלות עם סכין.

4מקלפים את האגסים ופורסים אותם לפרוסות בעובי 3 מ"מ. מקלפים את האפרסמונים ופורסים אותם לקוביות בגודל 6 על 15 מ"מ.

5מוצאים את הבצק מהמקרר ומורחים בשכבת קרם שקדים דקה. מסדרים יפה את האגסים שורות שורות ומפזרים קוביות אפרסמון. עם כף מזלפים קצת קרם שקדים לאורך מרכז הפאי.

6מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות, מוציאים מהתנור, מוסיפים מעל את מיץ פסיפלורה ואת הפיסטוקים המקורמלים (כמו שביל באמצע) ומחזירים לתנור ל-7 דקות נוספות.

7מקררים ומפזרים אבקת סוכר.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il