אוכל
אוכל

מוח עגל שוודי במיטה ירוקה

שם ציורי למנה ציורית לא פחות: מוח עגל מבושל בציר ירקות ומטוגן בפירורי לחם, שנח על מצע של סלט ירוק ירוק, לצד רוטב יוגורט מתובל, חמצמץ ומרענן. מנה מושקעת שהיא תענוג אמיתי

|מאסטר שף| פורסם13:51
מישה לדרמן – מוח עגל שוודי (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:2.54reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 1 מוח עגל
  • קנקהברד טחון לפירורי לחם (ניתן להחליף בפירורי לחם מלחם שיפון יבש)
  • 3 ביצים
  • קמח
  • ציר עוף
  • שורש פטרוזיליה
  • שומן פרה (ניתן להחליף בשומן אווז / חמאה)

לסלט המיטה הירוקה:

  • פטרוזיליה קצוצה דק בסכין
  • עלי נענע, קצוצים דק בסכין
  • 6 בצלים ירוקים, חתוכים לטבעות
  • 1 פלפל צ'ילי חריף (קצוץ לטבעות)
  • צנוברים, קלויים על מחבת רותחת

לרוטב יוגורט:

  • מיכל יוגורט רגיל או יווני
  • שן שום, מגוררת או מעוכה
  • עלי נענע
  • עירית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1ממלאים סיר קטן בציר העוף ביחד עם שורשי הפטרוזילה ומביאים לרתיחה.

2מבשלים את המוח בציר הרותח במשך 6 דקות (מוודאים כי הוא לבן) ולאחר מכן מוציאים ומקררים על צלחת במשך 15 דקות. מעבירים למקרר עד השימוש.

3מעבירים את כל מרכיבי הסלט הירוק לקערה, לא מתבלים ומניחים בצד.

4מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל.

5מכינים קערה לכל אחד מהמרכיבים: קמח, ביצים (טרופות) ופירורי לחם מתובלים במלח ופלפל.

6חותכים את המוח באמצע, ופורסים כל חצי לפרוסות ברוחב ס"מ 1 בערך.

7מצפים את כל חלקי המוח בקמח, ביצים ולבסוף בפירורי הלחם.

8מחממים את המחבת, וכאשר היא רותחת ממיסים בתוכה 2 כפות שומן.

9מטגנים את המוח עד שהוא זהוב בשני הצדדים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

10בזמן שהמוח מיטגן, מוסיפים לסלט מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל, ומערבבים.

11מסדרים את פרוסות המוח על הסלט, מפזרים מעל צנוברים.

12מגישים עם רוטב היוגורט החמוץ בצד, ורבעי לימון.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il