1מערבבים יחד את הבצל הקצוץ עם הפלפלים והבורגול. מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים. מוסיפים את הבשר הנא ומערבבים עד לקבלת הקובנייה.
2חותכים את החציל לפרוסות עבות ושוות בגודלן. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את פרוסות החציל עד לקבלת מרקם עסיסי אך מעט נא.
3הסלט: חותכים דק את העגבניה ומערבבים ביחד עם הפלפל החריף והבצל הסגול. מעבירים לצלחת שטוחה.
3הרכבת המנה: על מצע סלט רענן מניחים פרוסת חציל, מסדרים מעליה מהקובנייה, ומעליה פרוסת חציל נוספת. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומסדרים עוד קובנייה. ממשיכים בפעולה כשלסיום מניחים עלי אורגנו טריים. שופכים טחינה גולמית על הסלט, סוחטים לימון ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.