אוכל
אוכל

פרוסות חציל עם בשר נא ובורגול

השילוב האהוב של חציל ובשר עולה מדרגה במנה מרעננת המכילה שכבות של פרוסות חציל מטוגן ובשר נא עם בורגול או בקיצור - קובנייה. היכונו לחתיכת חגיגה של טעמים

|מאסטר שף VIP| פורסם12:55
חצילים מטוגנים בשכבות בשר נא ובורגול (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
צילום: קשת, מאסטר שף VIP
Rating:57reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • בצל לבן קצוץ
  • פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 5 פלפלים מתוקים יבשים, קצוצים
  • 2 כוסות בורגול אחרי השרייה
  • שמן זית
  • מלח
  • בשר קצוץ, נא
  • חציל גדול
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

לסלט:

  • עגבניה קצוצה
  • פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • בצל סגול קצוץ

להגשה:

  • עלי אורגנו טריים

  • טחינה גולמית
  • 1/2 לימון

אופן ההכנה:

1מערבבים יחד את הבצל הקצוץ עם הפלפלים והבורגול. מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים. מוסיפים את הבשר הנא ומערבבים עד לקבלת הקובנייה.

2חותכים את החציל לפרוסות עבות ושוות בגודלן. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את פרוסות החציל עד לקבלת מרקם עסיסי אך מעט נא.

3הסלט: חותכים דק את העגבניה ומערבבים ביחד עם הפלפל החריף והבצל הסגול. מעבירים לצלחת שטוחה.

3הרכבת המנה: על מצע סלט רענן מניחים פרוסת חציל, מסדרים מעליה מהקובנייה, ומעליה פרוסת חציל נוספת. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומסדרים עוד קובנייה. ממשיכים בפעולה כשלסיום מניחים עלי אורגנו טריים. שופכים טחינה גולמית על הסלט, סוחטים לימון ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il