
המצרכים (4 מנות):לאטריות:
לשזיפים:
לקרם:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומבשלים את האטריות עד התרככות, לפי מספר הדקות שכתוב על האריזה. מסננים מהמים ומצננים 10 דקות. 2מחממים תנור ל-180 מעלות. 3מעבירים את האטריות לקערה ומוסיפים ביצה טרופה, סוכר ומחית וניל. משטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-15 דקות. יש לשטח כמה שיותר ולוודא שלא יהיו חורים בין האטריות. 4חותכים שזיפים לפרוסות ומבשלים בסיר קטן עם סוכר ופלפל אנגלי. מבשלים ומצמצמים נוזלים עד שהשזיפים רכים, לפחות 20 דקות. 5חותכים 4 עיגולים באמצעות רינג מהאטריות האפויות, בקוטר 15-20 ס"מ. 6מכניסים 2 מעיגולי הבצק לרינג וממלאים מעליהם שכבה של שזיפים. אופים בתנור כחצי שעה ומעבירים למקרר. שומרים את הרוטב של השזיפים שנשאר בסיר. 7במיקסר מקציפים מסקרפונה עם שמנת מתוקה אבקת סוכר ומחית וניל עד קבלת קצפת יציבה. 8מקפלים פנימה את הריקוטה בעדינות כדי לא לשבור את הקצפת. 9מרכיבים את הקינוח: מניחים ברינג גבוה שכבה ראשונה של אטריות ושזיפים. מעל מניחים שכבה של אטריות בלבד. מעל שכבה של קרם מסקרפונה, עוד שכבה של אטריות בלבד, שכבה נוספת של הקרם ומעל שכבה של אטריות ושזיפים. מוזגים מעל את הרוטב מהסיר ומפזרים מעט גרידת לימון או ליים. מגישים קר. המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |