
המצרכים (4 מנות):לפיתות:
לקציצות:
לסחוג:
לסחוג עגבניות:
אופן ההכנה:1מכינים את הפיתות: מנפים את הקמח לקערה, שמרים שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיים את המלח ומערבבים שוב. מוסיפים את המים בהדרגה, לקבלת בצק רך ומעט דביק. 2לשים היטב עד שהבצק מתהדק ומתחיל להתנתק מהיד כ-8-10 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה. 3לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מעבירים אותו למשטח מקומח, ומחלקים ל-4 כדורים שווים בגודלם ומשטחים אותם מעט עם היד לצורת פיתה. 4מחממים את הגז לחום בינוני ומניחים מעליו את סיר גריל של פיתות. מניחים בעדינות כל פיתה במרכז הסיר וממתינים כדקה עד שהפיתה נאפת ונפתח כיס אוויר. 5מכינים את הקציצות: מגרדים את הבצל, הקישוא ותפוח האדמה בפומפיה. סוחטים את הירקות מעט בידיים כדי שלא יהיו נוזלים ומוסיפים לקערה עם חזה העוף. 6כותשים 2 שיני שום ומוסיפים לקערה. קוצצים את הכוסברה דק ומוסיפים גם כן לקערה. 7מוסיפים 2 ביצים , מלח ופלפל ומערבבים את הכל לעיסה אחידה. 8מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהבלילה קציצות שוות. 9מחממים שמן לטיגון הקציצות, מניחים את הקציצות בשמן ומכסים במכסה עד שהן משחימות. הופכים את הקציצות ומטגנים ללא מכסה עד שהן זהובות ויפות. 10מכינים את הסחוג: חותכים את הפלפלים לרבעים גדולים ושמים בבלנדר, מוסיפים את שיני השום הקלופות, מעט מלח וצרור כוסברה. טוחנים את הכל לסחוג אחיד ומסננים את הנוזלים. מעבירים לצנצנת ויוצקים מעל שמן זית בנדיבות. 11מכינים את סחוג עגבניות: את שאריות הסחוג שנשאר בבלנדר לא שוטפים. מוסיפים מעליו עגבניות חתוכות לרבעים, מלח וצרור כוסברה, טוחנים את הכל למרקם של סלסה. 12מגישים: חוצים את הקציצות לאורכם ושמים בפיתה יחד עם סחוג העגבניות. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |