אוכל
אוכל

צלחת גבינות וירקות צלויים

ירקות טריים צלויים בגריל ומשודכים לגבינות – חלקן טבעיות, חלקן מעושנות וחלקן צלויות ברוטב נהדר

|מאסטר שף| פורסם22:55
צלחת גבינות וירקות צלויים - עדי ויינברג (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:3.99reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקישואים במסקרפונה:

  • 5 קישואים עם פרח
  • 150 גרם מסקרפונה
  • בין רבע לחצי חבילת אנשובי (תלוי ברמת המליחות שתרצו)

לאנדיב ברוקפור:

  • 2 ראשי אנדיב (אפשר אחד סגול ואחד לבן)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 150 גרם רוקפור

ברי בגלייז מצומצם:

  • 2 כפות דבש
  • שלושת רבעי כוס ציר בקר
  • מעט חומץ שרי
  • אשכול ענבים שחורים פרוסים
  • חריץ גבינת ברי מתקתקה
  • ענף תימין

ירקות וגבינות נוספים:

  • 4-3 פטריות מלך
  • 3 גזרים קטנים
  • 150 גרם פטה כבשים
  • ענף אורגנו טרי
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1קישואים: מוזגים את המסקרפונה לקערה ו״פותחים״ אותה בעזרת כף. קוצצים את האנשובי ומוסיפים פנימה. ממלאים את פרחי הקישוא וצולים על פלנצ׳ה או מחבת חמה. מוציאים כשהקישוא צרוב יפה יפה.

2חוצים את האנדיב ומפזרים אבקת סוכר, מלח ופלפל מעל. מניחים על הפלנצ׳ה וצולים כמה דקות. מורידים מהפלנצ׳ה ומפזרים גבינת רוקפור בין העלים.

3חוצים את פטריות המלך, חורצים בסכין לאורך הפטרייה וצולים היטב על הפלנצ׳ה.

4מקלפים את הגזרים וצולים גם אותם על הפלנצ'ה.

5מכניסים פטה כבשים למעשנה עם אורגנו טרי מעל ושמן זית.

6לגבינת הברי: מוזגים את ציר הבקר למחבת ומוסיפים דבש וחומץ שרי. מצמצמים עד שמסמיך, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מוסיפים את פרוסות הענבים. מניחים את הברי בכלי נירוסטה, מוזגים מעל את הרוטב, מוסיפים ענף תימיו ומכניסים לגריל לכ-5 דקות.

7מסדרים בצלחת הגשה גדולה את כל סוגי הגבינות והירקות ומגישים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il