אוכל
אוכל

פלאפל של אורז

איך לא חשבנו על זה קודם? כדורי אורז עם בשר מטוגן מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק - קריספים כמו פלאפל מבחוץ, רכים וטעימים כמו אורז עם בשר מבפנים. סלסת עגבניות בצד - וזהו

|מאסטר שף| פורסם10:21
אריאל אמסלם – פלאפל של אורז עם בשר וסלסת עגבניות (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:57reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לתערובת האורז:

  • 1/2 כוס אורז פרסי
  • 200 גרם בשר טחון
  • 1 בצל, חתוך לקוביות ומטוגן עד הזהבה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח פלפל שחור
  • שמן קנולה לטיגון

לטיגון הכדורים:

  • 1 ביצה
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון

לסלסת עגבניות:

  • עגבניות
  • פלפל ירוק חריף
  • בצל

אופן ההכנה:

1שמים את האורז בסיר קטן. מוסיפים כוס מים ומעט מלח ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מכסים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 17 דקות, עד שהאורז רך. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח 5 דקות נוספות. מערבבים מעט והוא מוכן לשימוש.

2מחממים מחבת מעל להבה בינונית עם מעט שמן זית. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב 7 דקות, עד שהבשר התבשל לחלוטין ולא נותרו נוזלים במחבת. מוסיפים את האורז, מטגנים דקה נוספת, ואז מעבירים לקערה.

3מערבבים ביחד עם הבצל הירוק והמטוגן, הפטרוזיליה ו-3 כפות פירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. בוחשים פנימה ביצה אחת, את הביצה השנייה טורפים בקערה. מכניסים למקרר ל1/4 שעה כדי שהתערובת תתקרר.

4יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג מצפים בביצה ופירורי לחם. מסדרים על מגש עם נייר אפייה, מכנסים למקפיא ל 1/4 שעה.

5מחממים שמן לטיגון עמוק.

6מוצאים ומטגנים את הכדורים 3 דקות (בשלושה סבבים) עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם סלסת עגבניות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il