
המצרכים (4 מנות):לתערובת האורז:
לטיגון הכדורים:
לסלסת עגבניות:
אופן ההכנה:1שמים את האורז בסיר קטן. מוסיפים כוס מים ומעט מלח ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מכסים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 17 דקות, עד שהאורז רך. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח 5 דקות נוספות. מערבבים מעט והוא מוכן לשימוש. 2מחממים מחבת מעל להבה בינונית עם מעט שמן זית. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב 7 דקות, עד שהבשר התבשל לחלוטין ולא נותרו נוזלים במחבת. מוסיפים את האורז, מטגנים דקה נוספת, ואז מעבירים לקערה. 3מערבבים ביחד עם הבצל הירוק והמטוגן, הפטרוזיליה ו-3 כפות פירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. בוחשים פנימה ביצה אחת, את הביצה השנייה טורפים בקערה. מכניסים למקרר ל1/4 שעה כדי שהתערובת תתקרר. 4יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג מצפים בביצה ופירורי לחם. מסדרים על מגש עם נייר אפייה, מכנסים למקפיא ל 1/4 שעה. 5מחממים שמן לטיגון עמוק. 6מוצאים ומטגנים את הכדורים 3 דקות (בשלושה סבבים) עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם סלסת עגבניות. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |