אוכל
אוכל

פאי פירות

בצק פריך ונהדר, בלילה עשירה ושמנתית עם פלחי אננס, מנגו ובננה מסודרים מלמעלה. טעים, צבעוני והכי חשוב, לא כבד מדי

|מאסטר שף| פורסם22:16
פאי פירות של שי טובול ונוף עתמאנה איסמעיל (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:3.88reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 300 גרם קמח (ניתן להחליף רבע מכמות הקמח בקמח שקדים)

  • 150 גרם חמאה/מחמאה
  • 1 ביצה
  • 1חלמון
  • כפית מלח
  • 100 גרם אבקת סוכר

לבלילה:

  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה

  • 50 גרם סוכר
  • 3-4 פרוסות אננס
  • 1/2 בננה

לפירות:

  • פלחי אננס

  • פלחי בננה
  • פלחי מנגו

אופן ההכנה:

1הבצק: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון. מפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם גרגירי. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

2הבלילה: מכניסים למעבד מזון את חומרי הבלילה ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. במידה והמרקם נוזלי מדי, מוסיפים עוד חצי בננה.

3העוגה: מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לגובה של חצי סנטימטר. משמנים תבנית, מסדרים את הבצק בתבנית, עורמים מעל הבצק שעועית כדי למנוע תפיחה ומכניסים לתנור ל-10 דקות אפייה.

4מוציאים מהתנור, שופכים פנימה את הבלילה, מסדרים את הפירות בתוך הבלילה (במידה והפירות לא מתוקים מספיק מקרמלים בחמאה וסוכר), אופים במשך 30-40 דקות עד שקצוות הבצק והפירות מושחמים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il