אוכל
אוכל

טארט בצל

המתיקות והרכות של הבצל המקורמל והאפוי פוגשות בצק עלים מתפצח ועדינות של גבינת עיזים או בקיצור – בא לנו כזה עכשיו ממש

|מאסטר שף| פורסם22:50
טארט הבצל של הילה (צילום: מתוך:
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
Rating:4.338reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

בצק עלים:

  • 400 גרם קמח
  • 220 גרם מים
  • 10 גרם מלח
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 260 גרם חמאה לקיפול

מילוי:

  • 10 בצלצלים סגולים קטנים, קלופים וחצויים לרוחב
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות רוטב בלסמי
  • 3 כפות שמן זית
  • כף תימין
  • 20 גרם חמאה

להגשה:

  • גבינת עיזים

אופן ההכנה:

1בצק עלים: מניחים את הקמח על משטח העבודה ומפזרים מעליו את המלח. יוצרים גומה באמצע הקמח ושופכים לתוכה את המים והחמאה המומסת.

2בעזרת קלף מכניסים בכל פעם מעט קמח לתוך הגומה, נעזרים בקלף לחיתוך הבצק ולערבוב עד לאיחוד החומרים. לא ללוש ולערבב יותר מדי את הבצק, רק עד לאיחוד מינימלי של החומרים.

3מכניסים למקפיא לקירור של חצי שעה לפחות (אם יש זמן אז יותר).

4מרדדים 260 גרם חמאה למלבן בגודל חצי מגודל הבצק שהכנו. יש להגיע לחמאה שהיא יחסית גמישה ורכה (ניתן לבדוק זאת על ידי גלגול החמאה, אם היא מתגלגלת בקלות החמאה מוכנה). שומרים בקירור.

5מחממים במחבת שמן זית, בלסמי, סוכר, מלח, פלפל ועלי תימין ומוסיפים את הבצלים. מבשלים כ-10 דקות עד לקבלת קרמול עדין של הבצל.

6מסדרים את הבצלים המקורמלים בתבנית האפייה, כשהחלק החתוך שלהם כלפי מטה.

7בחזרה לבצק: מוציאים את הבצק מהמקפיא ואת החמאה מהמקרר.

8תחילה יש לכרוך את החמאה: מניחים את עלה החמאה במרכז הבצק, ומקפלים משני צידי הבצק, כמו מעטפה, כך שכל החמאה תהיה מכוסה לגמרי.

9עוברים לקיפולים: מסובבים את הבצק ב-90 מעלות (כדי שהקיפול יהיה מאונך) ואז מרדדים אותו לרצועה ארוכה. מקפלים פנימה שליש על שליש על שליש. מסובבים שוב ב-90 מעלות וחוזרים על אותו קיפול - שליש על שליש על שליש. מסובבים שוב ב-90 מעלות ועכשיו עושים קיפול של 4: מקפלים בצד אחד רבע כלפי פנים, בצד השני 3/4 ואז מניחים אחד על השני.

10מניחים במקפיא לקירור לחצי שעה לפחות.

11לאחר חצי שעה של קירור מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו כ-4 ס"מ יותר מקוטר תבנית הטארט (כך שתישאר טבעת גדולה ב-2 ס"מ מקוטר התבנית).

12בעזרת מערוך מניחים את עיגול הבצק מעל הבצלים שבתבנית. מהדקים את הבצק במסגרת כדי שהנוזלים לא יוכלו לברוח.

13אופים בתנור ב-200 מעלות למשך 35 דקות.

14מוציאים מהתנור והופכים על צלחת הגשה עמידה בחום.

15חותכים עיגולי גבינת עיזים ומניחים על הבצלים, מפזרים מעל תימין ושמן זית ומכניסים לתנור במצב גריל לעוד 5 דקות, עד לצריבה קלה של הגבינה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il