אוכל
אוכל

כתף כבש צלויה בתנור

נאדיה ממאסטר שף היא אלופת מתכוני הכבש, אז קבלו את המתכון המושלם שלה לכתף כבש חגיגית וצלויה בתנור, שאפילו מכינים בלי הרבה עבודה

|מאסטר שף| פורסם12:05
כתף כבש צלויה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.1129reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 1 כתף כבש שלמה
  • 3 עלי דפנה
  • 3 מחטי ציפורן
  • קורט אגוז מוסקט
  • 8 פלפל אנגלי
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 כוכבי אניס
  • 5 תרמילי הל
  • 1 מקל קינמון
  • שמן זית
  • מלח
  • כוס מים

אופן ההכנה:

1בעזרת סכין, חורצים חריצים לכל אורך הכתף.

2גורסים במטחנה או בעלי ומכתש את כל התבלינים יחד ומורחים יחד עם המלח על כל חלקי הכתף. מורחים גם שמן זית על הכתף, גם לתוך החריצים שיצרנו.

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4צולים את הכתף במחבת חמה וגדולה מכל הצדדים עד שהיא משחימה מעט. שופכים את המים למחבת ומכסים אותה היטב בנייר אפייה ובנייר כסף, כמה שיותר אטום (אפשר גם להדביק את נייר הכסף עם בצק מתערובת של מים וקמח כדי לוודא את האטימות).

5מעבירים את המחבת האטומה לתנור ואופים כשעה וחצי. מורידים את הכיסוי ומגישים את הכתף.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il