
צלעות טלה בציפוי טחינה שום-דבש, מוגשות על סלט טאבולה עשירצלעות טלה עסיסיות טבולות בטחינה מתקתקה ואפויות בתנור, מוגשות עם סלט טאבולה של בורגול, עשבי תיבול וגרגירי רימון![]() |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1הכנת הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה עם הדבש והשום הכתוש. מוסיפים חצי כוס מים. מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. 2הכנת הטאבולה: משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים למשך כחצי שעה, או עד שהבורגול תופח ומתרכך. מסננים. 3שוטפים את עשבי התיבול היטב. מפרידים את העלים מהגבעולים וקוצצים אותם דק דק. מעבירים לקערה. מוסיפים את הבורגול, את גרעיני הרימון, 4 כפות שמן זית , מלח ופלפל לפי הטעם. 4הכנת הצלעות: מכינים תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות. 5מחממים מחבת עם 8 כפות שמן זית ומטגנים בהם את צלעות הטלה דקה מכל צד, לא יותר מ 4 צלעות בבת אחת. מחזיקים את הצלע בעצם, וטובלים את הבשר בטחינה. מעבירים את הצלעות בזהירות לתבנית, ואופים בתנור למשך 5 דקות. 6הגשת המנה: על גבי צלחת הגשה מניחים מצע של סלט הטאבולה ועליו מניחים את צלעות הטלה. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |