אוכל
אוכל

עוף בלימון עם ירקות שורש

אין משפחה שלא מכינה מדי פעם עוף בתנור, אז הנה גרסה שאתם חייבים לנסות: ויקטוריה ממאסטר שף מכינה עוף בתנור עם רוטב לימון ועם ירקות שורש צלויים שאנחנו כבר הוספנו לספר המתכונים שלנו

|מאסטר שף| פורסם11:09
עוף בלימון עם ירקות שורש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.889reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לעוף:

  • 1 עוף שלם
  • כפית פטרוזיליה יבשה
  • כפית כוסברה יבשה
  • כפית אורגנו יבש
  • כפית רוזמרין קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל
  • כפית מיץ לימון
  • גרידה מלימון אחד
  • כף שמן זית
  • חצי לימון

לירקות:

  • 2 גזרים
  • 2 בטטות
  • 5 בצלי שאלוט
  • 3 שיני שום
  • 4 תפוחי אדמה לא מקולפים
  • כ- 50 גרם שומן עוף
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מערבבים את הפטרוזיליה היבשה הכוסברה היבשה, האורגנו, והרוזמרין הקצוץ עם מעט מלח, פלפל, שמן הזית, מיץ הלימון וגרדת הלימון.

3מורחים מתחת לעור של העוף את התערובת וגם מעסים אותו איתה מבחוץ. את שארית הרוטב מכניסים לחלק הפנימי של העוף, יחד עם חצי לימון. אופים כשעה בתנור, עד שהעוף שחום ומוכן.

4חותכים את הגזר, הבטטה, השאלוטס, השום ותפוחי האדמה לפרוסות ומערבבים עם שומן העוף, שמן הזית, מלח ופלפל. אופים בתנור כ-45 דקות עד שהירקות שחומים ורכים. כל 15 דקות בערך אוספים את הנוזלים מהתבנית ומפזרים על פרוסות הירקות.

5מגישים את העוף יחד עם הירקות.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il