אוכל
אוכל

קוסקוס עם תבשיל קדירה של צלעות טלה ובצלצלי שאלוט מקורמלים

תבשיל צלעות עשיר, מוגש על קוסקוס ביתי אמיתי ואגוזים

|מאסטר שף| פורסם12:20
ג'קלין אזולאי
Rating:4.7583reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 3 צלעות חתוכות ליחידות
  • צימוקים
  • 6-7 בצלצלי שאלוט
  • יין אדום
  • 3-4 עלי דפנה
  • גרגרי פלפל אנגלי
  • קורט הל טחון
  • ג'ינג'ר טחון
  • קינמון
  • ראס אל חנות
  • אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • אגוזי פקאן
  • שקדים

לקוסקוס:

  • כוס סולת
  • כף שמן
  • רבע כפית מלח
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1משרים חצי כוס צימוקים בחצי כוס יין אדום.

2הקוסקוס: מפוררים סולת עם 3 כפות מים, כף שמן וחצי כפית מלח – מפוררים בידיים עד היווצרות גושים, מעבירים לסיר אידוי, מכסים במגבת למשך 30 דקות. לאחר 30 דקות מורידים מסיר האידוי לקערה ומפוררים במזלג או ביד. מוסיפים 3 כפות מים ומפוררים שוב. חוזרים על התהליך 3 פעמים בהפרשים של חצי שעה (להוריד, לפורר, ולהחזיר).

3בסיר קטן מרתיחים בצלצלי שאלוט עם חצי כוס יין וכוס מים עד להתרככות במשך 20 דקות. מעבירים לתבנית עם חצי מכמות הנוזל , מפזרים מעל סוכר חום ואגוז מוסקט ושמים בתנור על חום בינוני 15 דקות להתקרמלות.

4לציר הצלעות: שמים בסיר לחץ מים בחצי הגובה ומוסיפים: עלי דפנה, פלפל אנגלי, הל טחון, ג'ינג'ר ומלח.

5סוגרים את הצלעות במחבת - חצי דקה מכל צד ומעבירים לסיר לחץ לרבע שעה.

6מטגנים במחבת עד הזהבה 2 בצלצלי שאלוט פרוסים ומוסיפים כוס יין אדום. מוסיפים גם תבלינים: קורט הל טחון, רבע כפית ג'ינג'ר, רבע כפית ראס אל חנות, קורט אגוז מוסקט, קורט קינמון, חצי כף סוכר חום, מלח לפי הטעם, וקורט גדוש של פלפל שחור. מקפיצים עד שחצי מכמות היין מצטמצמת. מוסיפים את בצלצלי השאלוט שיצאו מהתנור (ללא נוזל) ואת הצלעות מסיר הלחץ. מוסיפים חצי כוס מהציר שהן התבשלו בו ומבשלים על להבה גבוהה 15 דקות - עד להצטמצמות הנוזלים לתצורת רוטב.

7כשהקוסקוס מוכן מפוררים אותו עד שאין גושים. מוסיפים קמצוץ קינמון ואת הצימוקים (המסוננים) - קצוצים דק, ומערבבים.

8במחבת קטנה קולים את השקדים והאגוזים עד להשחמה, מוסיפים לתערובת הבצלצלים והצלעות.

9ההגשה: מניחים במרכז הצלחת ערמה יפה של קוסקוס מניחים 3 צלעות בצדדים ומעל מפזרים את הרוטב באופן אחיד. מניחים בצלצלים מסביב לכל המנה, מוזגים עוד מהרוטב ומפזרים אגוזים. מגישים עם תה נענע: 4 כוסות מים עם נענע וכלי סוכר עם כפית על המגש.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il