
המצרכים :
לקרם:
לקישוט הכנאפה:
לקרם המסקרפונה:
לתאנים:
אופן ההכנה:1מערבבים שקדים, סוכר ומחית פיסטוק במהירות איטית במיקסר עם ראש הקצפה. 2מוסיפים חלבונים לאט לאט עד שמתקבל מרקם סמיך אך לא קשה (לא תמיד צריך את כל כמות החלבונים). מעבירים את התערובת לשקית זילוף. 3מרפדים תבנית בנייר אפייה ומציירים בצורת שבלול עיגולים עם התערובת בשקית הזילוך. מניחים בצד ל-15 דקות ובינתיים מחממים את את התנור ל-150 מעלות. 4אופים את עיגולי הבצק 10 דקות עד שהם מזהיבים. מוציאים מהתנור, מצננים ומניחים על צלחת הגשה. מקררים שעתיים. 5מכינים את קישוט הכנאפה: ממיסים את החמאה במיקרוגל. מערבבים עם שערות הכנאפה ואופים בתנור עד שהשערות זהובות ופריכות. שומרים בצד. 6מכינים את הקרם: שמים את החלב עם חצי מכמות הסוכר בסיר עם מקל הוניל חצוי ומגורד פנימה. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. 7טורפים חצי מהסוכר עם החלמונים. מוסיפים קורנפלור וטורפים עד שאין גושים. 8יוצקים מעט מהחלב החם על החלמונים וטורפים. מוסיפים את החלבונים לסיר החלב ומבשלים על להבה נמוכה עד שרותח ומסמיך. מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש. מוסיפים חמאה ומי ורדים וטורפים היטב עד שהקרם חלק לגמרי. מעבירים לכלי נקי, מצמידים ניילון נצמד לפני השטח של הקרם ומקררים במקרר עד שהקרם קר לגמרי. 9מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר ומקציפים כ-30 שניות (נזהרים לא להקציף יותר מדי). מעבירים לשק זילוף עם צנטר עגול ומזלפים עיגולים על הבסיסים שאפינו. מסדרים תותים ומפזרים עלי ורדים ופיסטוקים. מעבירים למקרר. 10מכינים את קרם המסקרפונה: מערבבים את המסקרפונה עם אבקת הסוכר, גרידת התפוז והוניל. מעבירים לשף זילוף ומזלפים עוד עיגולים על הקינוח. 11מכינים את התאנים: מערבבים את הדבש עם ההל והקינמון. חותכים את התאנים ל-4, מברישים אותם בתערובת הדבש ומקשטים איתם את המנה. מקשטים בשערות הכנאפה הקריספיות ומגישים. המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |