
המצרכים :לבצק (ל-3 כדורים):
לרוטב וניל:
לריבה:
להגשה:
אופן ההכנה:1בקערה קטנה מערבבים חלב, שמרים, וניל וסוכר ומניחים בצד כ-10 דקות (ייתכן שתצטרכו מעט יותר או מעט פחות חלב, לפי סוג הקמח שאתם משתמשים בו). 2בקערת מיקסר מערבבים קמח ומלח, ומוסיפים חמאה וביצה. מוסיפים את תערובת השמרים לקערת המיקסר ומערבלים עד לבצק אחיד, נעים ולא דביק. מניחים בקערה משומנת למנוחה של שעה. 3מערבבים את כל חומרי רוטב הווניל בקערה בעזרת מטרפה. מעבירים לקלחת ומבשלים בערבוב מתמיד כ-7 דקות עד להסמכה קלה (שיהיה עדיין נוזלי, לא פודינג!). 4מניחים את כל חומרי הריבה בסיר קטן. כשהתערובת רותחת מועכים את קוביות השזיפים בעזרת מועך תפוחי אדמה וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה. כשהתערובת מגיעה למרקם של ריבה מכבים את באש ומניחים לצינון מלא. 5לאחר מנוחת הבצק מחלקים אותו ל-3 חלקים. ממלאים כל אחד מהם ב-2 כפיות גדושות ריבה וסוגרים לכדור. מניחים למנוחה לחצי שעה. 6מאדים את הכופתאות 10-12 דקות עד שהן יציבות למגע ולא דביקות. 7מניחים כל כופתה בצלחת, יוצקים עליה רוטב וניל בנדיבות, ומפזרים מיקס של הפרג ואבקת הסוכר מעל. המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |